Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03:00 Suomen aikaa Chicago Bulls kohtaa United Centerissä New York Knicksin. Kohtaaminen on joukkueiden neljästä keskinäisestä runkosarjakamppailusta ensimmäinen.

Bullsin alkukauden tilastot tuntevat kaikki. Tappiot toisensa perään ovat sementoineet joukkueen sarjan hännille. Se sai kuitenkin katkaistua kymmenen ottelun tappioputkensa lauantaiaamuna Suomen aikaa, kun se voitti jatkoajalla Charlotte Hornetsin 119-111. Lauri Markkanen pelasi kauden parhaan pelinsä tehoilla 24/12.

Merkittävää ottelussa oli myös koko alkukauden joukkueen tekemistä varjostaneen Bobby Portisin ja Nikola Miroticin välisen saagan päättyminen. Mirotic pelasi ja sanoi medialle kaiken olevan nyt kunnossa. Aika näyttää kuohuuko herrasmiesten välillä uudestaan.

Knicks on itäisen konferenssin yhdeksäs, ja voittotilasto 12-12 kertoo alkukauden olleen kirjaimellisesti kaksijakoinen. Viimeisimmässä ottelussaan se voitti Memphis Grizzliesin keskiviikkona 99-88. Courtney Lee ja Kristaps Porzingis johtivat joukkuetta 24 ja 18 pisteen tehoilla.

Bullsin tulee tänään menestyäkseen pystyä olemaan aggressiivinen ja pelin rytmissä herkeämättä mukana ensimmäisestä sekunnista lähtien. Hyvien tilanteiden luominen on tuottanut joukkueelle haasteita ja pallon on kierrettävä tänään aktiivisesti pelaajalta pelaajalle. Kahden tai kolmen pelaajan halu ratkaista ottelu ei Knicksiä vastaan Bullsin tasoisilla yksilöillä riitä. Joukkue tarvitsee pelissä pärjätäkseen toisiaan joka hetki.

Ennakoidut avausviisikot
Bulls: Kris Dunn, Justin Holiday, Denzel Valentine, Lauri Markkanen, Robin Lopez
Knicks: Jarrett Jack, Courtney Lee, Lance Thomas, Kristaps Porzingis, Enes Kanter