Karhubasketilla on lauantaina kolmas perättäinen kotiottelu, kun karhuluolaan saapuu viime kauden Korisliigan mestari Joensuun Kataja.

Karhubasket (9 voittoa/6 tappiota) kärsi edellisessä ottelussa viime lauantaina Vilppaalle kirvelevän pisteen tappion. Kataja (6/6) käväisi keskiviikkona Montenegrossa FIBA Europe Cupin alkulohkon viimeisen ottelun 76–71 Mornar Bar joukkueelle.

Karhubasket ja Kataja ovat jo tällä kaudella kerran kohdanneet. Lokakuun lopussa Karhubasket oli kotiluolassa parempi 102–80. Karhubasket oli parempi levypalloissa 39–33, puolusti joensuulaisten kolmosprosentin vain 30:neen, eikä Kataja tilastoinut kuin 13 syöttöä. Karhubasket hoiti juuri ne asiat kuin sen piti ja sama suoritus pitää toistaa myös lauantaina.

– Hallitseva Suomen mestari tulee Pohjanmaalle lähes suoraan Montenegrosta, Jussi Laakso aloittaa lauantain kamppailun pohjustuksen seuran sivuilla.

– Kaikenlaista turbulenssia on ollut molempien joukkueiden kokoonpanoissa, joten on mielenkiintoista nähdä mikä on tilanne lauantaina. Pallon ja pelaajien liike pitää olla korkealla tasolla ja edelleen levypallopelaaminen nousee tärkeäksi asiaksi, jotta voimme ottelun voittaa, Laakso listaa voiton avaimiksi.