Chicago Bulls ja Lauri Markkanen palasivat voittokantaan kymmenen ottelun mittaisen tappioputken jälkeen. Lauri Markkanen oli 24 pistellä ja 12 levypallolla ilmiliekeissä, kun Bulls päihitti jatkoajan jälkeen Charlotte Hornetsin 119-111.

Vajaa minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua ”The Finnisher” ajoi kohti koria, pysäytti vauhtinsa, harhautti Hornetsin Dwight Howardin hyppäämään ja ujutti tähtisentterin kainalon alta lay-upillaan tilanteeksi 106-102. Kotijoukkue Hornets harmittavasti pääsi tasoittamaan pelin vapaaheitoilla.

Kun jatkoaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia, Kris Dunn löysi Markkasen horns-pelistä vapaaseen kolmoseen, joka vei Bullsin johtoon 113-108. Hornets pääsi vielä kolmen pisteen päähän, mutta Bulls piti kotijoukkueen kannoillaan vapaaheitoilla.

Markkanen viihtyi parketilla 33 minuuttia, joiden aikana hän heitti viidestätoista pelitilanneheitostaan sisään kahdeksan. Kolme kolmosta viidestä yrityksestä säkittänyt Markkasen saldo oli miehekäs tupla-tupla 24 pistettä ja 12 levypalloa.

– Lauri näytti, että hänestä tulee hemmetinmoinen pelaaja tähän liigaan. Hän oli loistava hyökkäyspäässä ja teki todella isoja ratkaisuja, Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg kommentoi ottelun jälkeen.

– Kertoo paljon tästä joukkueesta, että meillä on muutama todella kova tappio alla, mutta pystymme vielä nappaamaan tällaisen voiton, Markkanen kertoi.

Bullsin toinen onnistuja oli Kris Dunn, joka tehtaili 20 pistettä, kuusi levypalloa ja 12 syöttöä. Hornetsin ykkönen oli 25 pistettä ja 20 levypalloa kirjauttanut Howard.

Bulls on pelannut tällä kaudella 24 ottelua, joista se on voittanut neljä.