Boston Celticsin alkukausi on ollut tulosten valossa lähes pelkkää voittoputkea. Se haluaa keväällä tosissaan voittaa konferenssin ja haastaa Golden State Warriorsin koko sarjan mestaruudesta. Joukkue on kivikova, mutta Warriorsin ja koko sarjan voittamiseen tarvitaan todellista leveyttä.

Laitahyökkääjä Gordon Hayward lukeutuu seuran kirkkaimpiin tähtiin Kyrie Irvingin ohella. Utah Jazzista Celticsiin neljän vuoden ja 128 miljoonan dollarin sopimuksella saapunut Hayward ei ollut ehtinyt pelata kauden avausottelua kuin muutaman minuutin, kun hän alley-oopista maahan tullessaan väänsi jalkansa pahasti.

– Välittömästi tiesin, että jotain oli mennyt, mutta kun laskeuduin hypystäni en tuntenut merkittävää kipua. Kierähdin ympäri ja katsoin jalkaani, joka osoitti täydellisesti väärään suuntaan. Ensimmäinen ajatukseni oli ”Tämä ei ole hyvä juttu. Jotain on nyt todella pahasti vialla”. Menin hieman paniikkiin ja yritin huutaa tuomarille ”Hei, katso tänne. Peli pitää pysäyttää”. Vieläkin vaikutti siltä, että jalkaan ei sattunut niin paljon kuin olisi katsoessa sitä voinut luulla. Sitten yhtäkkiä se tuli. Aivoni ymmärsivät yhtäkkiä mitä oli tapahtunut ja kipu alkoi antaa tuntuvia iskuja.

Näin Hayward kuvaili dramaattista loukkaantumistaan Facebook-tilillään ottelun jälkeen. Hyvin pian ilmoitettiin, ettei toipuminen pelikuntoon onnistuisi enää kuluvan kauden aikana. Pelaaja itse ei ole kuitenkaan luopunut toivosta pelata vielä kuluvalla kaudella.

– Se on ehdottomasti taustalla mielessäni. Teen kaikkeni toipuakseni niin nopeasti kuin mahdollista, varmistaen ja tietäen samaan aikaan, että minulla silti on paljon hyviä vuosia vielä edessä koripallon parissa.

– Jos palaan tämän kauden aikana, varmistan, että minulla on 1000% luotto itseeni ja jalkaani. Toivon enemmän kuin mitään, että pelaan tällä kaudella. Se olisi mahtavaa, mutta se ei ole asia joka vaivaa mieltäni. Kannan huolta siitä miten tänään voin auttaa itseäni toipumaan paremmin, Hayward sanoi Boston Globen haastattelussa.

Lähteet: Bleacherreport