Lappeenrannan Catzin vahva kausi sai jatkoa 87–66 -voitolla EBT:stä. Tapiolan Honka jatkoi vahvaa voittoputkeaan lauantaina kaatamalla Tapiolan urheiluhallissa Hyvinkään Pontevan lukemin 80–62. Vimpelin Veto kaatoi Äänekosken Huiman kotiparketilla 67–35 ja Kotkan Peli-Karhut nousi 71–54 -voittoon Forssan Alun vieraana.

Lappeenrannan Catzille ei ole löytynyt kuluvalla kaudella juurikaan pysäyttäjiä. Kissalauma kasvatti voittolukemansa lauantaina jo yhteentoista, kun se raivasi voiton pirteää kautta pelannutta Espoo Basket Teamia vastaan kotiluolassaan. Ottelu päättyi Catzin selkeään 87–66 (44–34) -voittoon. Voitto oli Catzille kauden 11. Joukkue on kaatunut naisten Korisliigaparketeilla vain kerran.

Espoo Basket Teamilla oli lauantaina kolme jaksoa vaikeuksia pysyä kotijoukkueen kyydissä. Catzin heittopeli toimi tehokkaasti läpi ottelun kun joukkue onnistui samalla pysäyttämään EBT:n pahimmat hyökkäykset. Tahtipuikon heiluttajana tauolle raatanut lappeenrantalaislauma tyrmäsi EBT:n haaveet voitosta tauon jälkeen kun se kasvatti hyvien stoppien ansiosta piste-eron 24:een päätösneljännekselle. Viimeinen jakso juostiin tasaisissa merkeissä, eivätkä espoolaiset päässeet havittelemaan kunnolla voittoasemia.

Lappeenrannan Natalie Day (27/8/5) ja Elena Reshetko (17/6/1) pussittivat tehokkaimmin Valencia McFarlandin (13/7/5) ja Roosa Kososen (12/6) tukiessa pisteidentekoa. Marraskuun pelaajaksi valittu Kamilah Jackson osui tupla-tuplan arvoisesti (22/17/5) kantaen EBT:n rynnistystä yhdessä Zykira Lewisin (19/5/2) kanssa.

Tapiolan Honka pysäytti Pontevan

Tapiolan Honka osoitti jälleen minkä vuoksi se kuuluu naisten Korisliigan sarjataulukon kärkeen. Espoolaisjoukko kaatoi lauantain kierroksella hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan lukemin 80–62 (34–35). Honka jatkaa voiton myötä vain yhden tappion rasittamana kohti naisten Korisliigan joulutaukoa. Voittoja espoolaisryhmällä on taskussaan jo 10.

Hongan kauden kymmenes voitto-ottelu alkoi kaoottisissa merkeissä. Hyvinkääläisvieraat jauhoivat avausjakson nimiinsä 24–12, mutta espoolaisten rivit kohentuivat heti toiselle jaksolle. Tauon jälkeen ottelun pisteet jakautuivat tasaisissa merkeissä (19–18), mutta päätösneljännes oli espoolaisten näytöstä. Kiana Johnson ja Wilesia Hardy ottivat pelin ratkaisun harteilleen, kun Ponteva saanut jaksoa kunnolla käyntiin.

Hardy (29/15/5) ja Johnson (22/9/4) olivat kotijoukkueen tähtiä Roosa Lehtorannan (9/1) ja Saara Sandellin (6/4/1) säestämänä. Taru Tuukkasen Espanjaan siirtymisestä yhä sopeutuvan Pontevan tehokkaimpiin lukeutuivat lauantaina Titta-Riina Lepistö (13/13/3) ja Candice Warthen (17/6/2).

Vimpelin Vedolle kauden seitsemäs voitto

Vimpelin Veto ei antanut lauantaina äänekoskelaisille vierailleen juurikaan siimaa, vaan porskutti tasaisella esityksellä 114–57 (52–25) -murskavoittoon Huimasta. Voitto oli ViVelle kauden seitsemäs ja toinen perättäinen. Äänekosken Huiman tilasto sarjassa on yksi voitto ja 11 tappiota.

Lauantainen ottelu käynnistyi vimpeliläisten komennuksessa. Veto piti Huiman hyökkäykset hyvin aisoissa nakuttaen stoppien jälkeen tasaisesti koreja. Tauon jälkeen Huima sai hetkeksi pelin juonesta paremmin kiinni kun Tyler Gilbert ja Jazmine Perkins alkoivat pussittaa heittoja sisälle. Takaa-ajo pysähtyi kuitenkin täysin viimeisellä neljänneksellä, jonka Veto vei suvereenilla esityksellä pistein 32–7.

Vimpelin amerikkalaisvahvistukset urakoivat kukin pistelukunsa toiselle kymmenelle. Avyanna Young (27/12/1), Pachiyaanna Roberts (23/12/5) ja Sydney Coffey (20/6/3) olivat pelin nimiä. Tuulia Timo (12/5/1) upotti Coffeyn tavoin 4 kolmen pisteen heittoa. Huiman Jazmine Perkins (17/1/6) ja Tyler Gilbert (17/8) johtivat vieraiden pisteidentekoa.

Peli-Karhuille yhdeksäs voitto

Kotkan Peli-Karhut ylsi vaikean alun jälkeen voittoon Forssan Alun vieraana lauantaina. Tauon jälkeen piristynyt kotkalaisryhmitys haki sarjapisteet kotiin lukemin 71–54 (32–38). Voitto oli PeKalle kauden yhdeksäs. Forssan Alun tappioputki kasvoi kolmeen.

Forssan Alku heilutteli tahtipuikkoa ottelun alussa. Joukkue sai torjuttua Peli-Karhujen hyökkäykset tehokkaasti pussittaen samalla tasaisesti pisteitä. Toiseen jaksoon PeKa pääsi paremmin mukaan ja alkoi kaventaa piste-eroa vähitellen. Tauon jälkeinen neljännes oli vierasjoukkueen heiniä. PeKa nousi Maria Koskisen ja Anissa Poundsin kolmosilla rinnalle. Megan Mullingsin kannatteli vieraat viiden pisteen johdossa päätösjaksolle. Viimeinen neljännes oli FOA:lle tahmea. Joukkue osui päätösjaksolla vain 5 pisteen arvoisesti kun taas PeKa piti tasonsa korkealla.

Peli-Karhut onnistui lauantaina laajasti. Daisha Simmons (17/6/5), Megan Mullings (16/11) johtivat pisteidentekoa. Laura Lehtoranta (12/6/1) pussitti neljä kolmen pisteen heittoa. FOA:n riveistä Mia Loyd (24/14) urakoi tupla-tuplan. Aaliyah Lewis (12/2/4) ylsi toisena forssalaispelaajana kaksinumeroisille lukemille.