Suomalaislupaukset vahvassa iskussa USA:n yliopistosarjoissa

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n viikonloppuna kolme pelaajaa pelasi aloitusviisikossa, kun tulokaskauttaan pelaava Lasse Gummerus asteli ensimmäistä kertaa parketille aloitusheiton aikaan. Myös Fiifi Aidoo johdatti viisikossa Grand Canyonin voittoon, mutta vakioaloittaja Shawn Hopkins ja Troy kärsivät tappion.

Nousujohteisten otteiden kautta aloitusviisikkoon nostetun Gummeruksen Marist jäi lopulta Stetsonin taakse loppunumeroin 79-76 (43-38). Gummerus sai peliaikaa 17 minuuttia, joiden aikana hän heitti kahdella kolmosella kuusi pistettä ja noukki viisi levypalloa.

Myös Aidoo oli ansainnut tiensä aloitusviisikkoon, kun Grand Canyon selätti selkein lukemin Grambling Staten 53-87 (21-39). Aidoo heitti viisi pistettä ja kahmi kaksi levypalloa, mutta erottui erityisesti jakamalla neljä syöttöä joukkuetovereilleen 20 minuutissa.

Hopkins ja Troy kärsivät tappion Southern Mississipille 71-89 (31-38). Viisikkopaikan kolmannella yliopistokaudellaan sementoinut Hopkins  tehtaili kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja yhden riiston 27 peliminuutissa.

Edon Maxhuni ja Long Beach State päihittivät Pepperdinen 78-71 (35-35). Maxhuni ansaitsi viisitoista minuuttia, joiden aikana hän heitti neljä pistettä, repi yhden levypallon ja tarjoili kaksi syöttöä.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin voitti Ricen 61-81 (30-44). Nieminen sai peliaikaa kuusi minuuttia heittäen kaksi pistettä ja rohmuten kaksi levypalloa.

Tomas Murphyn Northeastern nappasi niukan voiton Vermontista 67-71 (32-36). Murphy jäi pisteittä kuudessa pelaamassaan minuutissa, mutta haki yhden levypallon.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.