Vilpas palaa tositoimiin yhdeksän päivän treenitauolta keskiviikkona, kun liiganelonen Tampereen Pyrintö saapuu testaamaan sarjajohtajan iskukyvyn. Ainoana joukkueena ilman kotitappioita porskuttava Vilpas pelaa kotoisessa Salohallissa myös lauantaina. Tuolloin Lapuan Kobrat saattelee viikingit 11 päivän joulutauolle.

Vilppaan (12/4) kotisaldo on edelleen puhdas – seitsemän ottelua, seitsemän voittoa. Päävalmentaja Joonas Iisalon suojatit ovat tehneet tuttuihin koreihin 96.7 pistettä per kotiottelu ja se on selvästi liigan kovin lukema. Sarjajohtaja on voittanut kotimatsinsa keskimäärin 18 pisteellä ja suurin voitto on Espoo Unitedista (+51), pienin avauspelissä Kotkaa vastaan (+5).

Keskiviikon kohtaaminen on joukkueiden välillä toinen tällä kaudella. Avauspeli Pyynikillä päättyi lokakuussa Vilppaan 85-86 voittoon, kiitos viimeisen kympin (16-26) ja Vilpas Ultrasin extrabuustin. Virhevaikeuksiin joutunut Vilpas oli päätösjaksolla jo 11 pisteen takaa-ajoasemassa, mutta Teemu Rannikon 10 pisteellä ja Aaron Jonesin viime hetken vaparilla Vilpas kairasi pisteen voiton.

– Pyrintö on kaikella tapaa laadukas joukkue. Heiltä löytyy laajuutta, kokoa, taitoa, kokemusta sekä erinomainen valmennus. Advanced-tilastoista selviää, että Pyrintö on jokaisella osa-alueella hyvä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Ei ole siis ihme, että heidän keskimääräinen voittomarginaali on suurin koko sarjassa. Meidän täytyy minimoida konseptivirheet sekä löytää kovuus korinaluskamppailuissa, jos haluamme säilyttää puhtaan kotisaldon, arvioi Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo seuran sivuilla.