Katajalle kova paluumuuttaja – ”Pystyy hyökkäämään monipuolisesti”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Hallitseva Korisliiga-mestari, joensuulainen Kataja Basket, vahvistaa loukkaantumisten runtelemaa kokoonpanoaan. Joukkueeseen liittyy tuttu nimi, yksi keväällä voitetun SM-kullan takuumiehistä, kolmatta ammattilaiskauttaan pelaava amerikkalaislaituri Jarekious Bradley, 27.

Southeast Missouri State -yliopiston kasvatti taisteli viime kaudella hitaasti mutta varmasti tiensä joensuulaiskannattajien sydämiin. Paikkansa ja asemansa joukkueessa varmistui vasta kahden try-out -periodin jälkeen, mutta kärsivällisyys palkittiin.

Kun ”JB” omaksui tarjolla olleen roolin, joka aluksi tarkoitti sopeutumista toimimaan häntä nimekkäämpien pelaajien varjossa, otteisiinsa tuli aimo annos rentoutta ja sitä kautta osaamistaan sekä potentiaaliaan päästiin kauden edetessä hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla.

Tilastot tukevat kehittymistään ja sitä kuinka merkityksensä joukkueelle kasvoi mitä pidemmälle kohti kevättä kuljettiin. Kun laituri kirjautti runkosarjan 29 ottelussa keskimäärin 24 peliminuutissa 12,4 pistettä (heittotarkkuudet: 2p 57 %, 3p 37 %, 1p 86 %), 5,6 levypalloa ja 0,9 riistoa sekä teholuvun 14,5, kiihtyi tahti 14 pudotuspeliottelussa. Käytännössä samassa peliajassa syntyivät loistavat 17,3 pistettä (2p 55 %, 3p 50 %, 1p 83 %), 6,1 levypalloa ja 1,6 riistoa sekä teholuku 18,6.

Bradley olikin playoffeissa paitsi mestarijoukkueen paras pistemies myös sen tehokkain pelaaja.

Menonsa kansainvälisillä kentillä Mestarien Liigan 15 ottelussa oli vähintäänkin tyydyttävää. Bradley pelasi keskimäärin 16 minuuttia per ottelu tilastoilla 7,9 pistettä ja 3,5 levypalloa. Heittotarkkuuksiksi laskettiin huomattavan hyvät 60 % (kakkoset), 38 % (kolmoset) ja 92 % (vapaaheitot).

Lopulta ei ollut kovin suuri yllätys, että uusi työpaikka löytyi loppukesällä Korisliigaa astetta kovemmasta sarjasta, Saksan Bundesliigasta.

Bradley edusti Basketball Löwen Braunschweigia BBL-kauden 10 ensimmäisessä ottelussa, joista joukkue voitti neljä. Keskimäärin 25 minuutissa syntyivät tilastolukemat 10,3 pistettä, 4,3 levypalloa, 1,3 syöttöä, 0,9 riistoa ja 0,4 torjuntaa. Heittotarkkuus kakkosissa oli 53 %, kolmosissa 31 % ja vapareissa 90 %.

Yhden ottelun piste-ennätyksekseen laituri merkkautti 21. Se syntyi lokakuussa suomenkanadalaisen Gordon Herbertin valmentamaa Fraport Skylinersiä vastaan.

Bradleyn sopimus purettiin marraskuun loppupuolella. Hänen viimeinen ottelunsa Braunschweig-paidassa oli 18.11. vieraskentällä BG Göttingeniä vastaan. ”Jäähyväiset” olivat tyylikkäät, sillä kirjautettuaan 17 pistettä ja 8 levypalloa hän oli Göttinger Tageblatt -lehden mukaan joukkueensa paras pelaaja.

Kataja-päävalmentaja Greg Gibson luonnollisesti tietää mitä Bradleylta voi odottaa.

– JB tuo meille kaipaamiamme asioita. Hän on esimerkiksi luotettava levypallopelaaja ja viime ajat ovat osoittaneet, että tarvitsemme lisävoimaa ennen kaikkea tälle osa-alueelle, Gibson toteaa Katajan sivuilla.

– Luulen, että vie hetken kunnes hän pääsee taas jyvälle tekemisistämme, mutta ylipäänsä puhumme pelaajasta, joka pystyy hyökkäämään monipuolisesti, kuten viime kaudella nähtiin. Seurasin otteitaan Saksassa ja niissä kokonaisissa otteluissa mitä näin hän oli mielestäni todella hyvä.

Lupa-asioiden puolesta Bradley voi edustaa seuraa Korisliiga-ottelussa jo Espoota vastaan, mutta viisumiteknisistä syistä johtuen laituria ei tulla näkemään kokoonpanossa Venäjän-matkalla.

Lähde: Katajan kotisivut

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon