Los Angeles Lakers varasi vuoden 2017 NBA:n varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen toisena nimenä Lonzo Ballin. Vuonna 1997 syntynyt Ball oli täyttänyt juuri kuusi vuotta, kun LeBron James debytoi NBA:ssa. Hän oli kahdeksan vuotias, kun James valittiin ensimmäisen kerran sarjan tähdistöotteluun.

Ballin elämä on alusta asti ollut käytännössä pelkästään koripalloa, ja LeBron oli nuoren pelaajan esikuvana keskeinen osa sitä. Nyt nuorukainen kohtaa pitkäaikaisen esikuvansa ensimmäistä kertaa, kun Lakers vierailee Clevelandissa perjantaiaamuna kello 03:00 Suomen aikaa. Ottelu on Ruutu-palvelun suora lähetys.

Cavaliersin peli kulkee juuri nyt. Se on voittotilastolla 20-8 itäisen konferenssin toisena Boston Celticsin perässä ja voittanut edellisestä 16 pelistään 15. Viimeisimpänä kaatui keskiviikkona Atlanta Hawks.

Lakers on lännen 11. tilastolla 10-16. Sillä on allaan keskiviikkoaamulta jatkoaikatappio New York Knicksille.

Cleveland on täynnä tähtiä, mutta LeBron James on heistä kirkkain. ”King James” on pelannut sarjassa 15 vuotta, mutta omaa silti yhä lähes kiistattoman aseman maailman parhaana pelajaana. Hän ei ole 32-vuotiaana osoittanut merkkiäkään heikkenemisestä ja on tällä hetkellä koko sarjan kolmanneksi eniten pisteitä (28,2) ja syöttöjä (9,0) ottelussa keräävä pelaaja. Hän on ollut käytännössä pysäyttämätön joka puolella hyökkäysaluetta.

Merkittävin fatka saattaa olla se, että hän tekee kaikista pelaajista eniten pisteitä viimeisellä neljänneksellä – keskimäärin 9,2. Kolmen pisteen heittojen osuessa tällä hetkellä 42,2 prosentin tarkkuudella (uran paras lukema) hän muodostaa yhdessä Kevin Loven, Kyle Koverin ja Dwayne Waden kanssa ryhmittymän, joka on jälleen kenties suurin ennakkosuosikki itäisen konferenssin voittajaksi.

Lakersin tarvitsee esittää yksi kauden parhaita suorituksiaan joukkuepuolustamisessa, jos mielivät Clevelandista muita tuliaisia kuin väsyneet jalat.