Karhubasket (11 voittoa/6 tappiota) matkustaa lauantaina Kouvolaan, jossa se kohtaa Kouvot (11/5). Kyseessä on Korisliigan kärkikamppailu, sillä keskiviikon voitolla Karhubasket siirtyi sarjataulukon kakkoseksi. Kouvot ovat kolmantena, mutta heillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Oman lisämausteen peliin tuo, pari viikkoa sitten pelattu joukkueiden aikaisempi kamppailu. Tuo kamppailu oli viitisen minuuttia ennen loppua jo hyvin Karhubasket käpälissä, mutta Kouvot tekivät hirmuisen kirin ja ottivat lopulta pisteen voiton, lukemin 73–74.

Karhun päävalmentaja Jussi Laakso on ollut pienen operaation takia poissa kahdesta edellisestä ottelusta, eikä hän ole mukana Kouvolassakaan. Edellisessä ottelussa Joonas Lehtoranta loukkasi jalkansa. Vamman vakavuus selviää ensi viikon alun jatkotutkimuksissa, mutta Kouvolassa hän ei ole pelaavassa kokoonpanossa. Muuten karhulauma pääsee matkaan suurin piirtein terveenä.

– Lyhyen ajan sisällä päästään taas pelaamaan Kouvoja vastaan. Viime kerralla oltiin hyviä 35 minuuttia, mutta sen jälkeen me lopetettiin korinteko ja Kouvot kuittasi ottelun voiton Kauhajoella. Kouvojen tasoista joukkuetta vastaan pitää pystyä pelaamaan ihan koko matsi, jotta se olisi mahdollista voittaa. Täsmennetään viime Kouvot-ottelusta muutamia detaljeja niin puolustukseen ja hyökkäykseen. Pitää muistaa, että vastassa on äärimmäisen voimakas levypallojoukkue, joten ensimmäisten iskujen pitää tulla meiltä. Lähdemme revanssimielellä Kouvolaan, jonka jälkeen edessä on pieni joulutauko, Laakso toteaa Karhun sivuilla.