Tiistaiaamuna kello 05:30 Suomen aikaa pelattava Los Angeles Lakers – Golden State Warriors ei ole mikä tahansa NBA:n runkosarjaottelu. Viime vuonna uransa lopettaneen lajilegenda Kobe Bryantin paita nousee Staples Centerin kattoon Los Angelesissa. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa Kristian Palotien selostamana.

39-vuotiaan Bryantin saavutukset puhuvat puolestaan. Viisinkertainen NBA-mestari, kaksinkertainen finaalien paras pelaaja, 2008 koko sarjan arvokkain pelaaja, 18 kertaa tähdistöottelussa alkaen vuodesta 1998 18 vuoden iässä. Maajoukkueessa kaksi olympiakultaa ja maailmanmestaruus. Listaa saavutuksista ja palkinnoista voisi jatkaa loputtomiin.

Oheisessa videossa on koottu yhteen Bryantin uran huikeimpia suorituksia kentältä. ”Black Mamba” kuuluu kiistatta lajin ja NBA:n historian suurimpiin nimiin, ja paidan nostaminen Lakersin halliin kattoon sinetöi uran tiistaiaamuna upealla arvokkuudella.