Pyrintö on tehnyt jatkosopimukset päävalmentaja Sami Toiviaisen sekä hänen aisaparinsa Ilpo Rantasen kanssa. Molempien sopimus ulottuu kevääseen 2020 asti.

Korisliigan kokenein päävalmentaja Sami Toiviainen siirtyi Pyrintöön täksi kaudeksi. Jo lähtökohtaisesti molempien osapuolten tahtotila oli tehdä töitä pitkäjänteisesti, vaikka sopimus tehtiinkin ensin 1+2 vuotta muotoon. Kokemukset ovat vahvistaneet odotukset oikeiksi, joten sekä Pyrintö että Toiviainen olivat halukkaita käyttämään option.

– Olen erittäin otettu ja onnellinen saadessani jatkaa Pyrinnössä ainakin seuraavat kaksi kautta, kiittää Toiviainen Pyrinnön kotisivuilla.

– Edustusjoukkueen kanssa olemme tällä hetkellä kohtuullisessa vauhdissa ja kevät voi tuoda tullessaan, vaikka mitä positiivisia asioita.

Päävalmentaja Toiviainen haluaa rakentaa seuran toimintaa laaja-alaisesti ja kestävälle pohjalle.

– Isona asiana omassa jatkossani täällä näen aidon mahdollisuuden keskittyä myös pelaajien kehittämiseen sekä siihen, että meidän pyrintöläinen pelaajapolku ottaisi vielä uuden harppauksen eteenpäin. Kahden vuoden jatkosopimus antaa mahdollisuuden katsoa isoa kokonaiskuvaa entistä paremmin. Myös oman panokseni antaminen koko seuran toimintaan on entistä helpompaa, kun siihen on aikaa ja mahdollisuuksia.

Toiviaisen työparina jatkaa Ilpo Rantanen. Rantanen on valmentanut Pyrinnössä neljällä eri vuosikymmenellä, uuden sopimuksen myötä ”Ipe” korkkaa siis jo viidennen.

– Harvoinpa on tullut kirjoitettua kerralla kahden vuoden pahvia ja vielä tässä vaiheessa kautta. Kertonee siitä miten tyytyväisiä molemmat osapuolet tähänastiseen ovat, sanoo Rantanen.

– Paluu kasvattajaseuraan on tuntunut erittäin hyvältä ja olo koripallovalmentajana on uudestisyntynyt. Kun vielä yhteistyö staffin kesken on ollut miellyttävää ja pääkoutsi on antanut hyvin roolia, niin mielelläni jatkan näissä hommissa pidempäänkin. Moni asia on lähtenyt hyvään suuntaan, mutta työ on kuitenkin vasta aivan alussa, toteaa Rantanen.

Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen iloitsee, kun edustusjoukkueen valmennukselle on varmistunut huipputason valmennusjohto pitkäksi ajaksi eteenpäin.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Sami Toiviaiseen ja Ilpo Rantaseen edustusjoukkueen valmentajina. Näiden sopimusten myötä meillä on mahdollisuus kehittää toimintaamme pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti, sillä meillä on osaava ja kokenut valmennuskaksikko sovittuna ensi vuosikymmenen puolelle asti, iloitsee Elisa Hakanen.