Suomalaisista miehistä Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa kuluvalla viikolla vauhdissa olivat Fiifi Aidoo ja Tomas Murphy, jotka molemmat säkittivät 14 pistettä. Long Beach Staten riveissä taas tulokas Edon Maxhuni nousi aloitusviisikkoon.

Fiifi Aidoon Grand Canyon voitti kuluvalla viikolla kaksi ottelua, kun ensimmäisessä ”Lopes” pysäytti Mississippi Valley Staten 38-71 (19-33). Aidoo viimeisteli aloitusviisikossa neljä pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön 20 minuutissa.

Toisessa ottelussaan Grand Canyon päihitti Longwoodin 56-86 (20-44). Tällä kertaa Aidoo teki tilaa vanhemmilleen aloitusviisikossa, mutta toimi kakkosviisikon pisterohmuna 14 pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä 22 minuutissa.

Tulokas Edon Maxhuni raivasi tiensä aloitusviisikkoon ensimmäistä kertaa NCAA-urallaan, mutta Long Beach State hävisi kestomenestyjä Michigan Statelle 60-102 (32-48). Maxhuni heitti seitsemän pistettä, haki yhden levypallon ja tarjoili yhden syötön 22 minuutissa.

Tomas Murphy pääsi irti, kun Northeastern selätti Kent Staten 81-69 (38-31). Murphy nautti 25 minuutin peliajasta upottamalla kaikki kuusi pelitilanneheittoaan kohti 14 pistettä, kolmea levypalloa ja kahta syöttöä.

Viikon toisessa ottelussaan Northeastern kuitenkin hävisi St. Bonaventurelle 65-84 (35-44). Murphy tehtaili kuusi pistettä, viisi levypalloa, yhden syötön ja torjunnan 17 minuutissa.

Samuli Niemisen ja Stephen F. Austinin toisen puoliajan kiri jäi tyngäksi, kun Mizzou vei voiton 81-82 (40-48). Nieminen sai peliaikaa yhdeksän minuuttia riistäen kerran.

Viime yönä taas Stephen F. Austin jyräsi Arlington Baptistin 66-116 (31-60). Nieminen säkitti neljä pistettä pelaamassaan yhdessätoista minuutissa.

Lassi Nikkarinen ansaitsi 17 minuuttia, kun Montana State päihitti Denverin 65-79 (27-39). Nikkarinen kiitti ja kumarsi pussittamalla viisi pistettä.

Kuluvan viikon toisessa ottelussaan Montana State hävisi Omahalle 71-84 (28-41). Nikkarinen jäi pisteittä kahdeksassa minuutissa.

Shawn Hopkinsin Troy taas hävisi viikon ensimmäisen ottelunsa Austin Peaylle niukasti 73-75 (36-27). Hopkins jäi pistettä viidessä pelaamassaan minuutissa.

Edellisyönä Troy oli voitokas, kun Milligan kaatui loppunumeroin 67-80 (30-46). Hopkins keräsi neljä pistettä ja kaksi levypalloa seitsemässä minuutissa.

Remu Raitasen San Francisco voitti vähäkorisen taistelun Radfordia vastaan 41-52 (22-18). Raitanen oli aloitusviisikossa, mutta pelasi lopulta vain neljä minuuttia hakien yhden levypallon.

Joonas Tahvanainen ja Utah Valley voittivat Montana Techin 56-84 (25-47). Tahvanainen käytti kahdeksan peliminuuttiaan tehokkaasti heittäen kolme pistettä ja repien kuusi levypalloa.

Hannes Pöllän Oklahoma voitti ylivoimaisesti Northwestern Staten 68-105 (37-52). Pöllä keräsi neljä pistettä kuudessa minuutissa heittäen molemmat kakkosensa sisään.