Chicago Bullsin seitsemän ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun NBA:n finaaleissa kolme kertaa peräkkäin pelannut Cleveland Cavaliers voitti Bullsin 112-115. Lauri Markkanen oli hurjalla pelipäällä rohmuten 25 pistettä ajaen aggressiivisesti kohti koria.

Bulls pelasi tasaisesti LeBron Jamesin tähdittämää kotijoukkuetta vastaan, mutta päätösneljänneksellä johto hurisi Cavaliersille. Minuutti ennen loppusummeria James upotti kakkosellaan eron kuuteen 113-107, mutta Bulls kiipesi vielä pisteen päähän. ”King James” viimeisteli loppulukemat vapaaheittoviivalta, kun Bullsin Denzel Valentinen kolmonen kaksi sekuntia ennen loppua meni ohitse.

– Meidän olisi pitänyt ottaa tästä voitto, Markkanen kommentoi Chicago Tribunelle.

Markkanen heitto ottelussa vain neljä kolmosta, joista yksi meni sisään, mutta ajoi ahnaasti kohti koria poikien näyttäviä suorituksia ja yhden mojovan donkin. Seitsemästätoista pelitilanneheitostaan ”The Finnisher” upotti yksitoista. 25 pisteen lisäksi Markkanen tehtaili kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden torjunnan.

Markkasta pisteidenteossa säestivät Nikola Mirotic (15/5), Valentine (18/5) ja Robin Lopez (14/3). Clevelandin tehokaksikko oli James (34/6/9 syöttöä) ja Kevin Love (27/7).

Lähde: Koripalloliiton tiedote