Joulupäivänä pelattiin yksi NBA:n alkukauden odotetuimmista otteluista, kun viime kauden finalistit Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers iskivät yhteen. Ottelu tarjosi yllinkyllin dramatiikkaan ja oman mausteensa toivat viime hetken tuomarivirheet.

Yksi kohua herättänyt tilanne nähtiin noin 25 sekuntia ennen loppua, kun LeBron James ajoi vahvasti korille ja Kevin Durant pysäytti hänen etenemisensä torjuen Jamesin yrityksen, kun Golden State johti peliä kolmella pisteellä. James jäi anomaan virhettä turhaan ja Golden State lopulta sinetöi 99-92-voiton.

NBA-otteluista julkaistaan kahden viimeisen minuutin otteluraportti, joka käy läpi tuomareiden mahdolliset virheet. Kyseisen ottelun tuomariraportti löysi, että Durant rikkoi Jamesia peräti kolmasti viimeisen minuutin aikana, mutta kertaakaan pilli ei soinut virheen merkiksi.

Raportin mukaan Durant rikkoi Jamesia kertaalleen, kun peliaikaa oli jäljellä 1.12 ja peräti kahdesti Jamesin ajon aikana. Voit arvioida itse oliko tilanteessa virhe vai ei alapuolen videosta.

Jos et näe videota oikein, voit katsoa sen täältä.