Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

– Minua lähestyttiin Kroatiasta ensimmäisen kerran jo ennen joulua, mutta nimeni sain sopimuspaperiin vasta torstaina. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin pelannut Seagullsin paidassa vielä lauantaina Joensuussa, mutta Seagulls antoi minulle mahdollisuuden tarttua tilaisuuteen mahdollisimman nopeasti ja pääsin lentämään Kroatiaan jo perjantaina, Lindbom kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Lindbomilla on takanaan värikäs ja monivaiheinen syyskausi. Edustettuaan mallikkaasti Susijengiä kesän 2017 EM-kisoissa Lindbom lunasti sopimuksen Liettuan liigaa ja Mestarien liigaa pelaavaan Juvenus Utenosiin, mutta sopimus sanottiin irti yhteisymmärryksessä marraskuussa.

Susijengin marraskuun MM-karsintaotteluiden jälkeen Lindbom solmi yksikuukautisen sopimuksen loukkaantumissumasta kärsineen Helsinki Seagullsin kanssa. Lindbom avitti ”Gullsin” viiteen voittoon kuudessa pelaamassaan ottelussa ja urakoi joukkueelleen 10,2 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden.

– Liettuassa mahdollisuudet antaa näyttöjä jäivät vähäisiksi, mutta Osijekin kanssa käymieni keskustelujen perusteella he odottavat minulta paljon ja peliaikaa on tiedossa sen mukaan. Osijek on Kroatian mittapuulla nuori joukkue parilla vähän kokeneemmalla ulkomaalaisella ja israelilaisella suurlupauksella Tomer Levinsonilla vahvistettuna, Lindbom kertoo.

Syyskauden jälkeen Osijek majailee Kroatian liigan 9. sijalla kolmella voitolla kymmenestä ottelusta. Liigan kärjessä majailevat kestomenestyjät Cedevita Zagreb ja KK Zadar, joista kumpikin pelaa myös kovatasoista Adrianmeren liigaa (ABA) ja Cedevita lisäksi Eurocupia.

– Kroatia on yksi Euroopan kovimmista ja perinteisimmistä koripallomaista ja on kiva päästä kokemaan se kulttuuri omakohtaisesti. Odotan innolla mahdollisuutta päästä vääntämään Kroatian parhaita joukkueita vastaan, Lindbom myhäilee.