Korisliigan vuoden 2017 viimeisessä ottelussa mittaa toisistaan ottivat Tampereen Pyrintö ja Kauhajoen Karhu. Pyynikin palloiluhallin kotiyleisö sai lentävän lähdön vuoden vaihtumisen juhlintaan, kun Pyrintö pyyhälsi vahvan päätösjakson ansiosta 79-73 (33-43) –kotivoittoon.

Karhu näytti karkaavan ottelun voittoon, kauhajokisten lähdettyä päätösjaksolle seitsemän pisteen karkumatkalta. Isäntien kirivaihde nosti Pyrinnön kuitenkin rinnalle ja reilut neljä ja puoli minuuttia ennen päätössummeria jo pisteen johtoon.

Stephen Maxwellin vapaaheitolla Karhu nousi vielä kertaalleen tasatilanteeseen, mutta kamppailun viimeiset kolme minuuttia kulkivat likimain täydellisesti isäntien hallinnassa. Topias Palmin kolmonen ja härkämäisen Devonne Gilesin kahden pisteen kori venyttivät kotijohdon viiteen pisteeseen viimeiselle kahdelle minuutille siirryttäessä, eikä Pyrinnön puolustus tämän jälkeen antanut Karhun enää kuroa eroa kolmea pistettä pienemmäksi.

Lassi Kilpisen energia ja tahto voittaa ottelu oli iso asia ottelun toisella puoliajalla. (Antero) Lehto totesi hyvin ottelun jälkeen kopissa, että oli helppo tulla neljännellä jaksolla kehiin ja vaan pelaamaan, kun Lassi oli hoitanut homman, Pyrintö-luotsi Sami Toiviainen kommentoi Korisliigan kotisivujen mukaan.

Isäntien voiton takuumiehinä toimivat eilisen koitoksen tavoin Juan’ya Green (21), sekä Greenin kanssa samaan pistesaaliiseen yltänyt Kenneth Manigault (21/6/3 syöttöä/2 riistoa).

Karhun Bojan Sarcevic taituroi 10 pistettä, 7 levypalloa ja 8 koriin johtanutta syöttöä, Gregory Manganon pussittaessa 22 pistettä ja kahmiessa 8 levypalloa.