BC Nokia matkustaa keskiviikkona 3. tammikuuta syvälle itään, kun Näädät vierailee Joensuussa Kataja Basketin vieraana. Ottelu alkaa LähiTapiola Areenalla keskiviikkona kello 18:30.

Reilu kuukausi ennen vuodenvaihdetta Kataja ja Näädät kohtasivat toisensa kahdesti marraskuun aikana kummankin voittaessa kotipelinsä. Nokialla joukkueiden välinen kamppailu oli tiukka ja ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla Näätien hyväksi, mutta Joensuussa Kataja oli omaan tapaansa tyly isäntä vieden nokialaiset pitkälle kotimatkalle 99-76-tappio niskassaan.

Tunnetusti Joensuu on vaikea paikka vierasjoukkueelle ja sen on saanut tuta moni joukkue myös tällä kaudella. Vaikka Kataja on kärsinyt loukkaantumisista ja europelien tuomasta otteluruuhkasta, niin seitsemästä ottelustaan LähiTapiola Areenalla kotijoukkue on voittanut viidesti. Erityisesti Kataja on löytänyt joulukuun loppupuolella rytminsä ja voittanut neljä ottelua putkeen, joista kolme Joensuussa.

– Hankala reissu edessä. Katajan rosteri vahvistunut viime näkemästä eikä Joensuusta ole ikinä helppoa voittoa hakea. Omaa pelaamista pystyttävä parantamaan askel askeleelta, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi seuran sivuilla.