Uusi vuosi 2018 käynnistyy Vilppaan osalta keskiviikkona, jolloin perinteikäs KTP saapuu Salohalliin kello 18:30.

Vilpas esiintyi joulun välipäivinä ryhdikkäästi ja kaatoi Korihait kahdesti selvin numeroin. Kotkalaiset puolestaan päättivät vuoden komealla vierasvoitolla Nokialta ja se lähtee rikkomaan Vilppaan kymmenen voiton kotiputkea salolaisille tuttujen Michael Poundin ja Ilmari Kallion johdolla.

Ray Ailuksen komentaman Kotkan peli on lähtenyt rullaamaan loppuvuodesta parempaan suuntaan. Loukkaantumisten ja jenkkivaihtojen kanssa vaisusti kauden aloittanut KTP on voittanut viimeisistä kymmenestä pelistään viisi ja komppi on muuttunut duurivoittoiseksi. Syyskauden viimeisessä pelissä se haki komean 66-77 vierasvoiton Nokialta.

– Meidän puolustus oli sillä tasolla, jolla pitääkin ja peli oli koko ajan kontrollissa, kommentoi Vilppaan viime kauden kapteeni Pounds Vilppaan sivuilla.

Oman huomionsa ansaitsee kymmenen vuoden jälkeen ”comebackin” tehnyt Jari Vekkilä. KTP sai houkuteltua loukkaantumisten keskellä kokeneen takamiehen talkoisiin mukaan ja pesti on jatkunut nyt kuuden ottelun verran. 42-vuotias Vekkilä aloitti liigauransa vuonna 1994 ja kuluva kausi on miehelle 13. pääsarjatasolla.

Tällä kaudella joukkueet ovat ottaneet yhteen kahdesti. Salohallin sarja-avaus syyskuussa päättyi Vilppaan 75-70 voittoon ja parhaat pistemiehet olivat Canyon Barry (14) ja Jermont Horton (15). Marraskuussa Vilpas haki 72-98 vierasvoiton Karhuvuoresta ja korkeimmat pisteet heittivät John Jordan (23) ja Kenneth Simms (21).

Vilppaan ryhmässä asiat ovat hyvin. Juho Nenosen huilaaminen Korihait-pelissä oli pelkkä varotoimenpide eli joukkue on terve ja lähtee peliin täydellä 12 pelaajan rosterilla.

– Kotka on vaikean alun jälkeen saanut pelinsä rullaamaan hyvin. Heillä on yksi sarjan parhaista post-uhkista (Simms) ja hänen ja Miken palloskriinipelaaminen on ollut erittäin tehokasta. Pyrimme hidastamaan heidän hyökkäystyöskentelyään ja sitä kautta pääsemään avoimelle kentälle, jossa olemme parhaimmillamme, arvioi päävalmentaja Joonas Iisalo Vilppaan sivuilla.