Korisliiga jatkuu keskiviikkona neljän ottelun voimin ja sarjajohtaja Vilpas starttaa iltapäivällä Salosta kohti Kouvolaa ja Mansikka-ahon Jatke Areenaa.

Liigan kärkikamppailussa on ilmassa paljon kysymysmerkkejä. Vilpas lähtee reissuun vahvasti vajaamiehisenä, sillä perjantaina Seagulls-pelissä loukkaantuneet Teemu Rannikko ja Juho Nenonen eivät ole kokoonpanossa. Kotijoukkueen puolella mielenkiinnon aiheita ovat, miten peli pyörii ilman James Sinclairia ja mikä on isojen miesten tilanne. Ville Kaunisto on takaisin kokoonpanossa, mutta pelaako Thomas Gipson? Uusi jenkkihankinta Brannen Greene on jo Kouvolassa, mutta nimeä ei löydy keskiviikon ennakkoraportista.

Helsingissä olkapäätänsä kolhinut Juho Nenonen ja nilkkansa taittanut Teemu Rannikko saivat magneettikuvien tulokset maanantaina ja uutiset olivat seuran kannalta positiivisia. Lepoa tulee kummallekin, mutta vammat eivät ole vakavia. Mikäli toipumiset sujuvat normaaliin tahtiin, kumpikin pelaaja voidaan nähdä kentällä jo tammikuun aikana. Selvää kuitenkin on, että kauden tärkeimmät pelit pelataan keväällä ja paluun kanssa ei oteta turhia riskejä.

Vilppaalle tilanne ei ole outo, sillä Matias Ojala (14 ottelua) ja Mikko Koivisto (13 ottelua) olivat sivussa koko alkukauden. Kouvolaan joukkue matkaa kymmenen pelaajan voimin, joten kyllä miehiä riittää.

– Kouvot Manskarilla on aina iso haaste mille tahansa joukkueelle. Nyt olemme jonkun aikaa ilman kahta kokeneinta aloitusviisikon pelaajaa, joten haaste on entistä suurempi. Meidän tarvitsee löytää tapoja, joilla saamme luotua helpompia heittopaikkoja, mutta loppujen lopuksi kyse on henkisestä ja fyysisestä kovuudesta sekä kurinalaisuudesta, pohtii päävalmentaja Joonas Iisalo.

– Kouvojen isojen pelaajien koko, kokemus ja taito aiheuttaa kaikille joukkueille pohdittavaa ja se onkin suurin yksittäinen syy heidän tämän kauden menestykseen. 1vs1 heitä ei pysty puolustamaan, mutta jos auttaa, niin Kouvot liikuttaa palloa myös erinomaisesti. Tämän lisäksi joukkue juoksee Hirvosen ja Bernardin johdolla palloskriinejä tehokkaasti, analysoi Iisalo Kouvojen vahvuuksia seuran sivuilla.