Ruudussa suorana torstai-iltana: Voittoputkessa kulkevat 76ers ja Celtics vastakkain Lontoossa

© Kuva: Getty Images

Torstain arki-iltaan on tarjolla harvinaislaatuista NBA-herkkua, kun itäisen konferenssin ykkönen Boston Celtics (33-10) ja konferenssin yhdeksäntenä pudotuspelipaikasta taisteleva Philadelphia 76ers (19-19) lyövät yhteen Lontoon O2 Arenalla.

NBA tuo tuotteensa nyt kahdeksatta kertaa Lontooseen, ja katsojilla onkin lupa odottaa laatuottelua. Molempien joukkueiden viimeisin vire on ollut vahva, sillä Celtics kulkee kuuden ja 76ers neljän ottelun voittoputkessa. Joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät Celticsin voittoon lukemin 102-92 ja 108-97.

Philadelphian tähtisentteri Joel Embiid odottaa ottelua innolla, ja hän on suoltanut pitkin viikkoa toinen toistaan värikkäämpiä kommentteja Englannin janoiselle lehdistölle.

– Olen todella innoissani saadessani pelata NBA:ta Lontoossa, enkä malta odottaa, että pääsen potkaisemaan Celticsiä persuksille, Embiid heitti The Sunille.

– Kun fanit hurraavat ja minä soitan suutani, se on hauskaa. Toivon Celtics-fanien buuaavan minulle koska se nostaa pelini tasoa ja haluan antaa muistutuksen ihmisille.

Englantilaiset korisfanit saapuvat todennäköisesti sankoin joukoin ihastelemaan Embiidin lisäksi erityisesti myös Celticsin ykköstähteä Kyrie Irvingiä. Bostonin paras pistemies (24,1 pistettä per peli) kuuluu sarjan kirkkaimpiin tähtiin ja on tällä hetkellä myös koko NBA:n pistetilastossa sijalla 12.

Boston Globe kertoi Celticsin huoltajien rohkaisseen pelaajia välttämään nukkumista viiden tunnin lennolla Lontooseen aiemmin viikolla, jotta aikaeron vaikutus ei olisi kehossa liian suuri.

– Toivon, että olisin saanut nukkua. Se on vaikea kysymys ja ymmärrän logiikan sen takana. Luulen vain, että jos olisin nukkunut puoli tuntia tai tunnin, siitä olisi ollut apua. Viimeiset pari päivää ovat olleet hankalat, mutta kyllä tässä selvitään, kokenut sentteri Al Horford kuvaili aikaeroon liittyviä haasteita Globelle.

Philadelphia 76ersin ja Boston Celticsin kohtaaminen Lontoon O2 Arenalla suorana Ruudussa torstai-iltana kello 22:00.