Keskiviikkona FIBA Europe Cupin jatkolohkon kotiottelun pelannut Kataja suoritti paluun liigaparketeille perjantai-iltana KTP:ta vastaan. Joensuun LähiTapiola Areenan kotiyleisö sai tervetulleen startin viikonlopulle, Katajan väkevän avauspuolikkaan raivatessa tien 96-70 (42-24) –kotivoitolle.

Ottelun ratkaisu nähtiin käytännön tasolla jo ottelun toisella neljänneksellä, jossa Katajan puolustuspeli nousi parrasvaloihin. Vierailijoiden noustua kuuden pisteen etäisyydelle sentteri Kenneth Simmsin korilla, pisti Kataja kaupan kiinni omassa kenttäpäädyssään.

Isännät myllyttivät neljässä ja puolessa minuutissa 17-0 –pisteputken, nousten 23 pisteen karkumatkalle jo ennen puoliaikaa. Mandell Thomas piti kipinää vielä elossa KTP-leirissä vahvoilla otteillaan puoliajan molemmin puolin, mutta Katajan 12-2 –runi kolmannen jakson alkupuoliskolle sinetöi ottelun voittotaistelun isännille.

– Keskiviikon (FIBA Europe Cup) tappion jälkeen tulimme tähän peliin tulisesti ja päättäväisesti. Olimme hyvin keskittyneitä ja puolustus piti hienosti, niputti Kataja-luotsi Greg Gibson Korisliigan sivujen mukaan.

Wesley Saunders säkenöi illan tähtipelaajana, moniulotteisen laitapelaajan operoitua tripla-tuplan 15 pisteellä, 11 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Sisäpelaaja Timothy Williams nakutti 28 pistettä ja repi 7 levypalloa, Alex Murphyn säestäessä 18 pisteellä.

Sentteri Simmsin (12/15/3 syöttöä) tupla-tupla tahditti vieraiden pelaamista molemmissa kenttäpäädyissä, Mandell Thomasin toimiessa KTP:n pistekärkenä 20 pisteellä.