Naisten Korisliigassa joulukuussa kentän molemmissa päissä tehokkaasti esiintynyt Wilesia Hardy kokee, että Tapiolan Hongan kemiat kohtasivat heti alkukaudesta. Siitä oli seurauksena Hongan tulikuuma voittoputki alkukaudesta. Joulukuun Honka hoiteli voitokkaasti 4–0.

Espoo on mahtava paikka ja Honka on ihmeellinen seura. Näillä sanoilla naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Wilesia Hardy kuvailee nykyistä kotikaupunkiaan ja työnantajaansa.

– Nautin todellakin kaikesta Espoossa.

Wilesia Hardy ja Tapiolan Honka avasivat naisten Korisliiga-kauden myrskyvaroituksella. Joukkue jyristeli vuoden 2017 osuuden kuluvasta kaudesta voitto-tappiotilastolla 12–1 kaatuen ainoastaan sarjakärki Lappeenrannan Catzille. Hardy näkee, että joukkueen kemiat ovat kohdanneet sekä parketilla että sen ulkopuolella.

– Uskon, että mahtavat joukkueet syntyvät kentällä, mutta hyvän kemian myötä myös sen ulkopuolella. On ollut uskomatonta olla osa tätä joukkuetta.

– Pystymme joukkueena pitämään voittoputkea yllä koska kaikki ovat samalla sivulla. Meillä on kaikilla sama unelma ja kilpailemme sen eteen joka päivä kovaa harjoituksissa.

Hardyn suorituksista paistaa se, että hän todella nauttii pelaamisesta Hongan paidassa. 182-senttinen sentteri viimeisteli joulukuun jokaisessa neljässä ottelussa tupla-tupla-tilaston (pisteet-syötöt). Hänen monipuolisuutensa hyökkäyksessä ja puolustuksessa on ratkaissut monta ottelua espoolaisten hyväksi. 30-vuotias Hardy tilastoi joulukuun neljässä ottelussa 20.8 pistettä, 16 levypalloa ja 3.3 syöttöä.

– Teen joukkueessa mitä minulta pyydetään: otan levypalloja, teen pisteitä, syötän tai puolustan. Pyrin olemaan paras joukkuetoveri mitä pystyn, joten en keskity vain yhteen asiaan. Pelaan voitosta ja annan sata prosenttia kaikessa mitä teen.

Hardylle kuluva kausi on jo kolmas naisten Korisliigassa. Ennen Honkaa, hän pelasi kaksi kautta Vimpelin Vedossa. Toissakausi päättyi loukkaantumiseen, mutta Hardy palasi ViVen riveihin kaudella 2016–2017 tilastoiden jämerät 17.8 pistettä, lähes 10 levypalloa ja 5.6 syöttöä.

– Aikani Vimpelin pienessä yhteisössä oli minulle suoranainen siunaus, Hardy kiittelee.

Hän näkee, että naisten Korisliiga on menossa jatkuvasti parempaan suuntaan sekä kilpailullisuudessa että pelin fyysisyydessä.

Hardy kokee, että vaikka kaikki Hongan pelaajat eivät ole täysammattilaisia, kaikilla on ammattilaisen mentaliteetti. Hardy uskoo, että loppukaudesta tulee joukkueelle menestyksekäs, vaikka joukkue onkin hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan (Kouvottarille ja Catzille).

– Koripallo on aina hauskaa, vaikka häviäisit pari peliä. Olemme kuitenkin korjanneet virheet ja tulemme yhä paremmiksi.

Hardy muistuttaa, että kautta on vielä riittävästi jäljellä. Hän pitää sarjan jokaisen joukkueen kohtaamista lähtökohtaisesti haasteena.

– Emme voi aliarvioida yhtään joukkuetta. Kunhan jatkamme pelaamista kovaa, fiksusti ja yhdessä, pysymme varmasti huipulla.