Alkukauden Espanjan Liga Femenina 2:ssa CB Aros Patatas Hijolusan joukkueessa pelannut Sophie Weckström, 24, on siirtynyt Saksan kakkosbundesliigassa pelaavan TSV-Towers Speyer-Schifferstadtin riveihin.

Weckström purki sopimuksensa Arosin kanssa viime viikolla ja uusi seura löytyi nopeasti.

– Espanjassa ei ollut enää sitä roolia tarjolla mitä oli luvattu, joten päädyimme purkamaan sopimukseni. Neuvottelin sen jälkeen parin suomalaisjoukkueen kanssa, mutta tavoite oli pelata edelleen ulkomailla. Sitten Saksasta tuli tarjous ja tarjolla on mielenkiintoinen rooli, niin tein sopimuksen, Weckström kertoo siirtonsa taustoista Koripalloliiton tiedotteessa.

Schifferstadt on tällä hetkellä kakkosbundesliigan eteläisessä lohkossa viimeisenä. Weckström toivoo pystyvänsä tuomaan joukkueeseen kokemusta ja lisää voittoja.

– Tavoitteena on säilyttää sarjapaikka. Liiga on hyvin tasainen ja vaikka joukkue on viimeisenä, niin se on hävinnyt useita otteluita parin pisteen erolla. Meillä on aika nuori joukkue ja itse kuulun vanhempaan joukkoon. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon, Weckström toteaa.

Schifferstadt pelaa samassa lohkossa Camilla Grönbergin Bad Homburgin kanssa. Heidän lisäkseen Saksan kentillä nähdään tällä hetkellä myös Annika Holopainen, Anni Mäkitalo ja Evita Iiskola.

Weckström on ensimmäistä kertaa tositoimissa uuden joukkueensa kanssa lauantaina, kun joukkue kohtaa Würzburgin.