New York Knicks (21-25) jahtaa pudotuspelipaikkaan oikeuttavaa kahdeksatta sijaa itäisen konferenssin kymmenentenä. Alla on lauantailta maistuva vierasvoitto Utah Jazzista kahden pisteen erolla 117-115. Nyt Knicks hakee jatkoa tuolle voitolle Los Angelesista, jossa se kohtaa lännen pohjalla painelevan Lakersin.

Lakersin (16-29) kausi on ollut vähintäänkin vaikea. Viimeisestä kymmenestä ottelusta on kasassa viisi voittoa, mutta tasaisuutta ei löydy. Avainpelaajien loukkaantumiset eivät helpota asiaa. Lonzo Ball on sivussa ottelusta vasemman polven vamman vuoksi ja Brandon Ingramin pelikunto on vielä kysymysmerkki tämän kärsiessä lievästä nilkan vääntymisestä.

Knicksin sairastupa sen sijaan on tyhjä. Joukkueen kiistaton ykköshahmo on Kristaps Porzingis, joka on muun muassa yksi liigan parhaita post-up uhkia. Latvialainen teki edellisessä Lakers-kohtaamisessa 37 pistettä, otti 11 levypalloa ja blokkasi viidesti. Porzingis johtaa koko liigan blokkitilastoa 2,38 ottelukeskiarvolla.

Porzingis ei ole kuitenkaan yksin. Enes Kanter tarjoaa arvokasta tukea hyökkäyspäässä, ja omaa esimerkiksi erittäin vaikeasti puolustettavan hook-heikon. Courtney Lee on yksi liigan parhaita kolmen pisteen heittäjiä. Tim Hardaway Jr. tykitti 31 pisteen illan Utahia vastaan, mikä sisälsi kuusi kolmosta. Lakersin voitto vaatii siis tänään muutakin kuin vain latvialaisen jättiläisen pimentämisen.

Suora lähetys ottelusta Ruutu-palvelussa sunnuntaina kello 22:30.