Helsingin Seagulls haki mehukkaan 110–82-vierasvoiton lauantaina Espoo Unitedin kotiluolasta. Seagullsin avausjakson jälkeen käynnistyneiden korintekokarkeloiden myötä sarjapisteet matkustivat kohti itää.

Miesten Korisliigassa pelattiin lauantaina vain yksi ottelu kun Espoo United isännöi sarjataulukon kärkeä kohti hivuttautuvaa Helsinki Seagullsia. Ottelu kääntyi espoolaisittain päälaelleen kun Unitedin hallitsemaa avausjaksoa seurasi lähes totaalinen pimento. Seagulls sai pidettyä pisteidentekokoneen käynnissä ottelun loppuun asti rikkoen sataluvun kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Lokkien voittolukemiksi merkattiin 110–82 (53–39).

Omar Calhounin ja Okko Järven pirteästi käynnistämä avausjakso oli espoolaisten pienoista hallintaa. Helsinkiläisten Jermaine Marshall löysi pussinpohjan avausminuuteilta ja jatkoi heittoputkea upottamalla muun muassa 6 vapaaheittoa toisella jaksolla. Espoo Unitedin peli alkoi rakoilla toisella jaksolla heittokoneen yskähtelyyn.

Tauon jälkeen Marshallin vire jatkui miehen saadessa laajasti tukea Seagullsin heittäjistä. 20 pisteen keulassa päätösjaksolle lähtenyt Seagulls-ryhmä ei hidastellut yhtään viimeisellä neljännekselle. Joukkueelle merkittiin ottelun 100. kori Timo Heinosen käsistä noin 5 minuuttia ennen päätössummeria.

Seagulls voitti kolmen pisteen heitoissa lauantaina 17/23–8/22. Jermaine Marshallin 28 pisteen ilta sai laajasti tukea muulta Seagulls-miehitykseltä. Timo Heinonen (17/2/1) ja Michael Caffey (14/6/1) sekä Antti Kanervo (13/3/3) pitivät vireen korkealla. Espoo Unitedin leiristä Darious Moten (21/7) ja Okko Järvi (16/4/1) johtivat pisteidentekoa.

Helsinki Seagullsin Mikko Larkas harmitteli avausjakson heikkoa toteutusta, mutta piti pääosin näkemästään Tapiolan urheiluhallin parketilla.

– Siihen ei voi olla tyytyväinen että ensimmäisessä erässä oli yhtä vaikeaa kuin edellisissä kohtaamisissa. Huonon alun jälkeen saimme kuitenkin kontrollia. Jos heität tällä prosentilla, harvoin häviät. Itseä lämmittää tässä ottelussa erityisesti yksi hyökkäys: kolmannen erän viimeinen kori jossa pallo kiersi varmasti kahdeksan syöttöä ennen kuin heitettiin, Larkas totesi Korisliigan sivuilla.