Joensuun Katajan väkevä taistelu ei aivan kantanut avausvoittoon FIBA Europe Cupin jatkolohkossa keskiviikkona. Vahvat kolme jaksoa pelannut kotijoukkue joutui päätösjaksolla toteamaan venäläisjoukkue Nizhni Novgorodin rutiinitason liian kovaksi, vierailijoiden karattua 89-80 (45-43) –vierasvoittoon.

Todella vahvasti puoliajalta parketille saapunut Kataja hallitsi ottelutapahtumia vakuuttavasti kolmannella neljänneksellä. Erityisesti isäntien iloinen hyökkäyspelaaminen aiheutti valtavan määrän harmaita hiuksia venäläisjoukkueelle, Katajan voittaessa kymmenminuuttisen numeroin 25-19 ja siirtyessä päätösjaksolle neljän pisteen johtoasemassa.

Päätösneljänneksellä Nizhni Novgorod alkoi osoittamaan merkkejä kovan kansainvälisen tason puolustuspelaamisesta, mutta Kataja taisteli venäläisten kanssa isku iskusta aina jakson puolenvälin yli. Ilari Seppälän ja vierasjoukkueen laituri Dmitrii Uzinskiin vaihdettua kahden pisteen suoritteen päittäin, siirtyivät joukkueet ottelun viimeiselle neljälle minuutilla tasatilanteessa 76-76.

Tästä hetkestä eteenpäin tahtipuikkoa heilutti kuitenkin vierasjoukkue ja etenkin venäläisten puolustuspelaaminen. Uzinskiin kori mukaan laskettuna Nizhni Novgorod myllytti 13-0 –pisteputken päätösjakson loppupuoliskolla ja karkasi ratkaisevaan 87-76 –vierasjohtoon kun pelikellossa oli jäljellä enää noin puolitoista minuuttia. Alex Murphyn lay-up kymmenisen sekuntia ennen päätössummeria kavensi vierasvoiton loppulukemat numeroihin 89-80 (45-43).

Tappiosta huolimatta monipuolinen laituri Wesley Saunders jatkoi vahvoja esityksiään 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplalla. Takamies Damier Pitts heitti Katajalle 17 ja Murphy 15 pistettä.

Nizhni Novgorodin riveistä kovinta jälkeä tekivät 207-senttinen laituri Petr Gubanov (21/6/5 syöttöä) sekä 18 pistettä nakuttanut takamies Ivan Strebkov.