Susiladiesin kulmakivi Linda-Lotta Lehtoranta, 26, teki lauantaina paluun parketeille puolentoista vuoden tauon jälkeen, kun Peli-Karhut voitti Espoo Basket Teamin vieraskentällä. Euroopan ammattilaissarjoissa marinoitunut Lehtoranta oli ottelun jälkeen äärimmäisen iloinen, että pääsi jälleen pelaamaan

Lehtoranta oli EBT:tä vastaan välittömästi aloitusviisikossa heittäen kuusi pistettä, repien neljä levypalloa ja tarjoillen seitsemän syöttöä. Pitkän kuntoutumisjakson jälkeen ilo tuli jo pelkästään sillä, että pääsi pelaamaan koripalloa.

– Tuntui todella hyvältä pelata. Puolitoista vuotta edellisestä pelistä ja jotenkin oli tottunut siihen, että menee aina katsomaan pelejä, mutta nyt pääsi itsekin kentälle ja se oli jo itsessään aika hieno asia. Ihan älyttömän iloinen olen siitä, Lehtoranta kertoo Koripalloliiton haastattelussa.

Kaksinkertainen Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja on pelannut ammattilaisena Saksassa, Tshekissä ja hänen uransa oli vahvassa nousukiidossa, kun kesällä 2016 Lehtoranta teki sopimuksen Belgian liigan mestarin Castors Brainen kanssa. Harjoitusottelussa koettu loukkaantuminen on pitänyt Lehtorannan poissa pelikentiltä puolentoista vuoden ajan.

Apua on kuitenkin löytynyt sekä kotikaupungista Kotkan Peli-Karhuista että Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salmisen luotsaamasta HBA-Märskystä.

– Muutaman kuukauden on tultu HBA:n treeneissä käytyä ja käyttänyt heidän fysioterapeuttia ja fysiikkavalmentajaa. Sinne menee aivan järkyttävän isot kiitokset Niklas Hamnströmille, Jari Nykäselle ja Kotkassa Juha Hiltuselle. Kiitokset siitä, että he ovat ottaneen minut mukaan ja auttaneet. En olisi tässä ilman heidän apuaan.

Lehtorannan paluu parketeille tulee mieluisaan aikaan myös Susiladiesille, kun Suomen naisten maajoukkue kohtaa kahden viikon päästä tärkeässä EM-karsintaottelussa Romanian. Lehtoranta povaakin, että hänet todennäköisesti nähdään Suomen paidassa 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa.

– Mahdollisesti nähdään, jollen treeneissä jää pahasti jälkeen. Siten voi olla, että heitän pyyhkeen kehään, mutta toivottavasti niin ei käy, Lehtoranta nauraa.

– Ranska-matsia olin katsomassa ja siellä oli ihan mieletön fiilis, vaikka pelin lopputulos oli mitä oli. Jos nyt saadaan hyvä peli ja kaikki tytöt mukaan, niin varmasti odotettavissa on tasainen matsi.