Susijengin kapteeni urakoi hirmuminuutteja – ”Jopa vähän liikaakin”

© Kuva: fiba.com

Susijengin kapteeni Shawn Huff, 33, on kuulunut Saksan Bundesliigassa pelaavan Frankfurt Skylinersin avainpelaajiin läpi kauden. Nuoressa joukkueessa Huff on urakoinut isoja minuutteja ja ollut kokeneena pelaajana johtajan roolissa. .

Skyliners lähti kauteen nuorella joukkueella, jossa Huffilla tiedettiin ennakkoon olevan iso rooli. Joukkueen loukkaantumistilanteen takia Huff on kuitenkin joutunut urakoimaan keskimäärin peräti 31 minuuttia ottelua kohden. Viikonlopun ottelussa Tübingenia vastaan peliaikaa tuli jopa 37 minuuttia

– Olen ollut joutunut pelaamaan vähän liian isoja minuutteja. Meidän nuori saman paikan pelaajamme kärsi aivotärähdyksestä emmekä kertaakaan ole olleet samaan aikaan kunnossa. Silloin, kun minä olin muutaman viikon loukkaantuneena, niin hän oli kunnossa, mutta kun palasin kentälle, niin hän loukkaantui. Olen ollut ainoa pelaaja pelipaikalla ja joutunut pelaamaan isoja minuutteja. Vielä, kun on kovatempoista peliä ja ikääkin on tämän verran, niin minuutteja on tullut jopa vähän liikaakin, Huff naurahtaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Huff kärsi MM-karsintaotteluiden jälkeen muutaman viikon alaraajavammasta. Loukkaantumisella oli kuitenkin myös valoisa puolensa, sillä samalla se antoi Huffille tärkeää lepoaikaa.

– Urheilijana sitä koettaa ottaa loukkaantumisetkin kehityksen kautta. Sinä muutamana viikkona minkä olin poissa, niin yritin saada kaikki pikkuvammat kuntoon ja huilata. Joskus loukkaantumisten jälkeen pystyy palaamaan paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista. Pelituntuma on tietenkin hieman ruosteessa, mutta itse tulin ainakin freesimpänä takaisin.

Saksan Bundesliiga on tällä kaudella ollut hyvin tasainen. Bayern München pitää sarjan kärkipaikkaa, mutta heidän takanaan käydään tiukkaa taistelua pudotuspelipaikoista. Skyliners on tällä hetkellä sarjassa yhdeksäntenä, mutta matkaa kakkospaikkaan on ainoastaan kolmen voiton verran.

– Mielestäni tämä on ollut tasaisin ja kovatasoisin Bundesliiga sinä aikana, kun minä olen täällä pelannut. Taso ylhäältä alas on tosi laaja ja moni joukkue taistelee pudotuspelipaikasta. Pudotuspelien ulkopuolelle tulee jäämään myös joukkueita, jotka varmasti ansaitsisivat paikkansa siellä, aiemmin myös Ludwigsburgin riveistä Bundesliigakokemusta kartuttanut Huff kertoo.

Skylinersin kausi ei ole sujunut ilman vastoinkäymisiä. Päävalmentaja Gordon Herbertillä on käsissään hyvin nuori joukkue jota loukkaantumiset ovat verottaneet kovalla kädellä. Kolikolla on jälleen kääntöpuoli, sillä nuorten peluuttamisella on tapana maksaa korkoa jossain vaiheessa.

– Me olemme kärsineet hurjasti loukkaantumisista. Pahimmillaan meiltä puuttui kuusi rotaation pelaajaa ja nytkin neljä on sivussa. Nuoret ovat kuitenkin esiintyneet hyvin. Toivottavasti sitten loppukaudesta ne minuutit auttavat joukkuetta. Nuoret pelaajat ovat aina ailahtelevia, mutta he ovat olleet hyvin peleissä mukana. Täytyy kuitenkin muistaa, että monet heistä ovat 18-19-vuotiaita.

Skyliners jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle. Huff ei halua saman toistuvan tällä kaudella.

– Vaikka meillä on nuoria pelaajia ja ihan sama vaikka meillä on ollut loukkaantumisia, niin pudotuspelit ovat tavoitteena. Pitää saada joka jätkä kuntoon. Meidän pitää olla enemmän hereillä peleissä ja kuunneltava skouttia sekä olla valmiimpia kentällä ja seurata pelisuunnitelmaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.