Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on asettanut miesten Korisliigassa pelaavan KTP-Basketin Michael Poundsin kahden ottelun kilpailukieltoon. Korihaiden Matthew Gibson puolestaan on määrätty yhden ottelun kilpailukieltoon.

Poundsin kilpailukielto koskee joukkueen seuraavia otteluita, jotka ovat 2. helmikuuta pelattava KTP–BC Nokia sekä 7. helmikuuta pelattava Kobrat–KTP. Gibson kärsii kilpailukieltonsa 3. helmikuuta Seagulls–Korihait-ottelussa.

Kilpailukiellot perustuvat 26.1. pelatun Korihait– KTP-Basket-ottelun tapahtumiin. Pounds ja Gibson käyttäytyivät ottelussa epäurheilijamaisesti loukaten vastustajan pelaajan fyysistä koskemattomuutta, käyttäen aggressiivista kieltä sekä jatkaessaan uhkaavaa käytöstä joukkuekavereiden ja erotuomareiden estelystä huolimatta.

Kurinpitopäällikön päätöksen mukaan kaksikon osalta Poundsin käytöstä on pidettävä moitittavampana, mistä johtuen hänen kilpailukieltonsa on kahden ottelun mittainen.