Ruudun ensi yön TV-ottelussa nähdään mielenkiintoinen herkkupala, kun Teksasin paikallisväännössä iskevät yhteen San Antonio Spurs ja Houston Rockets.

Ottelun lähtökohdat ovat kutkuttavat, sillä Houston on läntisessä konferenssissa toisena ja San Antonio seuraa heti perässä. Houstonin tähtitakamies James Harden teki edellisottelussa historiaa, kun hänestä tuli NBA-historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt 60 pisteen tripla-tuplan. Harden onkin ollut huimassa vireessä läpi ollen NBA:n paras pistemies 31,6 pisteen keskiarvolla. Houstonin hyökkäysvoittoinen pelityyli onkin ollut jälleen viihdyttävää katsottavaa, mutta samanaikaisesti Rockets saa nyt astetta kovemman haasteen San Antonion muodossa.

San Antoniolla oli vaikea tammikuu, mutta kuun loppua kohden se sai pelinsä taas paremmin uomiin ja viidestä edellispelistä on koossa neljä voittoa. Joukkue on pärjännyt hyvin Kawhi Leonardinkin poissa ollessa ja LaMarcus Aldridge on ottanut johtajan viittaa harteilleen.

Houstonin peli on rullannut, vaikka toinen tähtipelaaja Chris Paul on ollut sivussa loukkaantumisen takia. Paul saattaa kuitenkin tehdä paluun kokoonpanoon jo tässä ottelussa ja se asettaa jälleen San Antonion puolustukselle uuden haasteen. Houstonilla on 11 edellisottelustaan yhdeksän voittoa, joten vierasjoukkuetta voitaneen pitää hienoisena ennakkosuosikkina.

Oman lisämausteensa otteluun tuo joukkueiden viime vuoden kohtaaminen pudotuspeleissä, jolloin San Antonio pudotti Houstonin jatkosta otteluvoitoin 4-2. Tilanteessa 2-2 joukkueiden viides kohtaaminen meni jatkoajalle, jonka San Antonio pystyi kääntämään itselleen. Ottelusta on jäänyt erityisesti mieleen Spurs-konkari Manu Ginobilin ratkaiseva blokki Hardenin viime sekunnin tasoitusyrityksessä. Tappio iski Houstonilta ilmat pihalle ja San Antonio murskasi Rocketsin kuudennessa ottelussa.

Jännitysnäytelmä alkaa Suomen aikaa kello 3.00.