Ensi yön Ruudun TV-ottelussa voi valmistautua tunteellisiin hetkiin, kun Nets-organisaation legenda Brook Lopez palaa entiseen kotihalliinsa – tällä kertaa Lakers-paidassa.

Lopez oli silloisen New Jersey Netsin ykköskierroksen varaus kaudella 2008 ja kuului joukkueen avainpelaajiin siitä lähtien. Suosittu sentteri on Brooklyn Netsin kaikkien aikojen eniten pisteitä tehnyt pelaaja. Lopez siirtyi Los Angelesiin kesällä osana kauppaa, jossa hänen lisäkseen siirtyivät Kyle Kuzman pelaajaoikeudet ja Brooklyniin matkasivat D’Angelo Russell sekä venäläisjätti Timofei Mozgov. Lopezille on odotettavissa videotribuutti, joka varmasti saa isonkin miehen ihon kananlihalle.

Jälkikäteen viisastelun voidaan sanoa, että Lakers veti kaupassa ehkä pidemmän korren, sillä Kuzma on osoittautunut yhdeksi kauden parhaaksi tulokaspelaajaksi ja Lopez on tehnyt taattua työtä korin alla, vaikka rooli onkin pienempi kuin mitä se oli Brooklynissä. Russell pelaa tilastojen uransa parasta kautta, mutta kärsi alkukaudesta loukkaantumisista eikä ole vieläkään täydessä pelikunnossa. Mozgov ei ole pystynyt vastaamaan niihin odotuksiin joita häneen asetettiin, kun hän siirtyi suuren palkkashekin kera Clevelandista Lakersiin toissakesänä.

Brooklynilla panoksia ottelussa riittää, sillä joukkue haikailee edelleen pudotuspeleihin ja viiva on tällä hetkellä viiden voiton päässä. Joukkue katkaisi edellisottelussaan neljän ottelun tappioputken, joista kaikki tulivat vieraissa. Lakers on sitä vastoin keskellä kuuden vierasottelun rupeamaa. Se avasi vieraskiertueensa voittamalla Chicagon, mutta sen jälkeen se on kokenut tappiot Torontolle ja Orlandolle. Kahdessa edellisessä vieraspelissä sille on tehty peräti yhteensä 250 pistettä, joten puolustuspelaamisen petraaminen on päävalmentaja Luke Waltonin suurin murheenaihe tällä hetkellä.

Brooklyniltä puuttuu joukkueesta NBA:n kirkkaimman kategorian supertähti ja joukkueen pisteet ovatkin jakautuneet tasaisesti Russellin ollessa paras pistemies 16,9 pisteen keskiarvolla. Hän on kuitenkin edelleen puolikuntoinen ja Spencer Dinwiddie on ottanut isompaa roolia joukkueessa. Kuzma on ollut Lakersin ykköstykki 16,2 pisteen keskiarvolla ja hän on ollut kauden valopilkku. Joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman toista tulokastähteään Lonzo Ballia, joka kärsii polven sivusidevammasta eikä ole vieraskiertueella mukana.

Ennakkoon odotettavissa on kova kamppailu, johon Brooklyn lähtee hienoisena ennakkosuosikkina. Ruudun TV-ottelu alkaa Suomen aikaa kello 2.30.