Helsinki Seagulls vahvistaa rivejään vielä viime hetkellä ennen kevään isoja pelejä. Kaudella 2014-2015 Gulls-paidassa kovaa jälkeä takonut Melsahn Basabe palaa Helsinkiin kovissa Eurosarjoissa vietettyjen vuosien jälkeen.

Edellisellä Korisliiga-kaudellaan Basabe johti joukkuettaan niin pisteissä kuin levypalloissakin. 19,4 pistettä ja 12 levypalloa ottelua kohden johtivat peräti 23,7 teholukemaan. Kuluvalla kaudella Basabe edusti viimeksi Italian Serie A2 -sarjassa Cuore Napolia ja kuului koko sarjan parhaimpiin levypallopelaajiin.

Aiemmilla kausilla Basabe edusti ensin Europe Cupiakin pelannutta belgialaista Port of Antwerp Giants -joukkuetta sekä myöhemmin muun muassa Kreikan pääsarjajoukkue AE Doxa Lefkadasta.

Basabe vahvistaa helsinkiläisjoukkueen korinalustaa erinomaisena levypallopelaajana. Lisäksi hän on monipuolinen viimeistelijä ja tulee muodostamaan Tuukka Kotin ja Timo Heinosen kanssa vahvan etukentän.

Seagulls arvioi vielä joukkueen kokonaistilannetta kuluvien viikkojen aikana, mutta jos peliluvat saadaan kuntoon, on Basaben tarkoitus esiintyä kokoonpanossa jo keskiviikon pelissä Nokialla.

– Mukava tulla takaisin Helsinkiin, kertoo Basabe paluustaan Seagullsiin ja Korisliigaan Seagullsin tiedotteessa.

Myös molemmat valmentajat ovat tyytyväisiä sopimukseen.

– Tilanne oli sellainen, että oli mahdollisuus saada tuttu pelaaja. Uskon hänen auttavan muun muassa levypallopelissä, joka on ollut meille hieman ongelmallista. Mikään muu pelaajavaihtoehto ei olisi tässä vaiheessa kautta aiheuttanut toimenpiteitä kokoonpanon suhteen, päävalmentaja Mikko Larkas.

Helsinki Seagullsin seuraavat ottelut ovat 7.2. Nokialla ja Basaben paluu Kisahallin parketille tapahtuu 10.2. ottelussa Joensuun Katajaa vastaan.