Viikonlopun suomalaisonnistujiin Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa kuuluivat Tomas Murphy ja Oskar Michelsen. Tulokaskauttaan pelaava Murphy heitti uudeksi piste-ennätyksekseen 21 pistettä, kun taas Michelsen naulasi 15 pistettä.

Tomas Murphy veisteli nuoren NCAA-uransa ennätyspisteet, kun Northeastern päihitti UNCW:n kotikentällään jatkoajan jälkeen 100-107 (40-35, 89-89). Murphy painoi nailonista läpi 21 pistettä ja repi kolme levypalloa 28 minuutissa.

Jatkoajalla kylmäpäinen Murphy oli erityisesti omimmillaan. Hän upotti jokaisen neljästä vapaaheitostaan, liiteli lay-upiin ja donkkiin, joka lopullisesti ratkaisi voiton Northeasternille.

Oskar Michelsen ja Davidson selättivät vieraskentällä George Washingtonin yliopiston 87-58 (41-29). Michelsen pelasi 22 loistominuuttia hakeutuen vapaaheittoviivalle yhdeksän kertaa ja upottaen niistä kahdeksan. Pisteitä Michelsenille kasautui kokonaisuudessaan 15, levypalloja kolme, syöttöjä kaksi, torjuntoja kaksi ja riistoja yksi.

Edon Maxhunin Long Beach State kärsi sydämensärkevän kahden jatkoajan tappion UC Davisille 105-104 (35-34, 82-82, 93-93). Vielä kuusi sekuntia ennen toisen jatkoajan päättymistä Long Beach State johti kahdella pisteellä, mutta TJ Shorts (31/4) naulasi kolmosellaan UC Davisin voittoon.

Maxhuni oli jälleen yliopistonsa aloitusviisikossa viihtyen parketilla 27 minuuttia, joiden aikana hän tehtaili yhdeksän pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä. Koko kentän pistehai oli Long Beach Staten Gabe Levin, joka heitti 45 pistettä.

Fiifi Aidoon Grand Canyon jyräsi toisella puoliajalla Chicago Staten loppulukemiin 55-89 (27-36). Aidoo johdatti ”Lopesin” kakkosviisikkoa 12 minuutin verran ollen tehokas kahdeksalla pisteellä ja yhdellä syötöllä.

Shawn Hopkins ja Troy veivät kotikentällään South Alabaman yliopistoa 63-80 (32-40). Hopkins sai parkettiaikaa kuusi minuuttia pussittaen kaksi pistettä ja hakien yhden levypallon.

Remu Raitasen San Francisco palasi takaisin voittokantaan kahden tappion jälkeen voittamalla Santa Claran 70-59 (35-23). Raitanen ei tehnyt pisteitä pelaamassaan kahdessa minuutissa.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin hävisi Lamar Universitylle 54-76 (26-39). Nieminen haki yhden levypallon pelaamassaan 13 minuutissa.

Lassi Nikkarinen ja Montana State taipuivat Northern Coloradolle 63-86 (34-38). Nikkarinen jäi pisteittä pelaamassaan yhdeksässä minuutissa.

Lasse Gummeruksen Marist hävisi perjantaiyönä Canisiusille 73-67 (30-34). Gummerus pelasi kolme minuuttia noukkien yhden levypallon.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Marist hävisi Ionalle 98-64 (55-30). Tällä kertaa Gummerus jäi pisteittä pelaamassaan kymmenessä minuutissa.

Hannes Pöllä ja Oklahoma hävisivät niukasti Texasille 74-79 (40-35). Pöllä jäi ilman tilastomerkintöjä alle minuutin peliajalla.