Susijengin henki miellytti kipparia – ”Nuoret tuovat energiaa”

© Kuva: fiba.com

Susijengi jatkaa MM-karsintaotteluitaan taas helmikuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Islannin ja sitten pari päivää myöhemmin Bulgarian Helsingissä.

Suomi aloitti MM-karsinnat hienolla vierasvoitolla Bulgariasta, mutta toisessa pelissä oli tyytyminen tappioon Tshekkiä vastaan.

– Ne olivat tiukkoja pelejä ja menimme niihin aika erinäköisellä joukkueella kuin mitä EM-kilpailuissa oli. Bulgaria oli kova paikka hakea vierasvoitto. Tshekkiä vastaan yritimme tehdä pelin mahdollisimman rumaksi ja annoimme siinä itsellemme mahdollisuuden voittaa, mutta ikävä kyllä emme onnistuneet. Helmikuussa on edessä taas kaksi kovaa peliä, Suomen kapteeni Shawn Huff pohtii Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen kokoonpano oli kokenut isoja muutoksia sitten kesän EM-kisojen, sillä joukkueesta puuttuivat NBA:ssa huimaa tulokaskautta pelaava Lauri Markkanen, Euroliigassa pelaavat Petteri Koponen ja Sasu Salin sekä maajoukkueuransa lopettaneet Gerald Lee Junior ja Teemu Rannikko. Poissaolot avasivat kuitenkin jälleen oven uusille pelaajille, kun Anton Odabasi ja Ilari Seppälä tekivät debyyttinsä Susijengin paidassa ja lisäksi Alexander Madsen sekä pienen tauon jälkeen maajoukkuekuvioihin palannut Antti Kanervo saivat näyttömahdollisuutensa.

– Henki on sama, mutta mukana on vähän eri pelaajia, joten sitä myöten myös systeemiä täytyy hieman muuttaa. Nuoret tuovat energiaa, mutta rutiini puuttuu vielä ja se tulee pelaamalla. Joukkueessa tapahtuu aina muutoksia ja se on nähtävä myös siltä kantilta, että kun pelaajia muuttuu, niin se on samalla hieno mahdollisuus nuorille pelaajille, kapteeni muistuttaa.

Molemmat MM-karsintaottelut olivat hyvin tasaisia. Bulgariasta Susijengi ryösti kahden pisteen voiton ja kovaa Tshekkiä vastaan Susijengi taisteli voitosta loppuun saakka, mutta Tshekin Blake Schilbin viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa päätösneljänneksellä olivat lopulta liikaa. Tappion tullenkin Huff muistaa katsoa positiivisena eteenpäin.

– Koris on mennyt eteenpäin. Meiltä puuttui viisikollinen äijiä ja hävisimme Tshekille niukasti. Kymmenen vuotta sitten hävisimme heille parhailla pelaajilla 30 pistettä. Nyt materiaalin laajuus on kasvanut ja olemme kehittyneet sekä joukkueena että yksilöinä. Euroopassa kilpailu on tiukkaa ja pelit ovat pienestä kiinni.

Susijengi jatkaa MM-karsintaotteluitaan helmikuussa kohtaamalla 23.2. vieraskentällä Islannin ja 25.2. Helsingissä Bulgarian.

Lipunmyynti Bulgaria-otteluun

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.