Yksi Suomen koriskenttien väriläiskistä Ville Mäkäläinen jätti pelikentät viime kauden jälkeen. Kahdesti urallaan Suomen mestaruuden voittanut Mäkäläinen on siirtynyt huippu-urheilusta enemmän penkkiurheilun pariin.

Lopetit Korisliigassa viime kauteen. Mitä muuta elämääsi kuuluu?
– Tällä hetkellä kiireet eivät ole vähentyneet yhtään. Töissä riittää hommia ja nyt on enemmän aikaa perheelle. Meille tuli joulukuussa uusi tulokas, joten ei tarvitse miettiä ajankäyttöä.

Onko pelaamista ollut ikävä?
– Vielä ei ole ollut ikävä eikä urheilua ylipäänsä. 20 vuotta tuli pelattua ja treenattua, niin ei ole sen jälkeen oikein tehnyt mieli.

Onko tullut kuitenkin penkkiurheilua harrastettua?
– Nyt enemmän kuin silloin peliaikoina. Silloin tuli lähinnä katsottua vastustajien pelejä, mutta kentän ulkopuolella teki sitten muita asioita. Opiskelin peliuran loppuaikoina, joten sekin vei aikaa.

Oletko urheilun suhteen kaikkiruokainen vai seuraatko pääasiassa korista?
– Kaikkiruokainen. Tykkään urheilusta ja lajista kuin lajista, joissa on tunnelmaa ja tunnetta. Se aina säväyttää, kun antaa kaikkensa lajista riippumatta.

Kuinka tarkkaan olet seurannut NBA:ta?
– On tullut seurattua paljon, kun Lauri on pelannut, niin entistä enemmän on tullut katsottua pelejä. Samat jengithän siellä jylläävät.

Paras NBA-muisto?
– Kyllä se oli, kun ”Spock” Salmi ja ”Dallu” Dahlström vuonna 1998 Utah-Chicago Delta Centerissä finaalissa, kun Jordan pelasi finaaleissa kipeänä ja teki viime sekunneilla sen kuuluisan liikkeensä ja upotti vapariviivalta pallon keskelle keksintöä ja mestaruus kotiin.

Millaisin miettein olet seurannut Lauri Markkasen edesottamuksia?
– Jos joku osasi sanoa Lauria lukuun ottamatta, kuinka hyvin hän pelaisi, niin en usko häntä. Hän on ollut erinomainen. Hänellä on uskomaton kyky oppia ja hän on päässyt nopeasti sisään peliin ja rytmiin. Normaalisti tulokkaille tulee jossain vaiheessa stoppi ja vaikeampi jakso, mutta Lauri on pystynyt koko ajan pelaamaan korkealla tasolla. Uskoin, että tulee pelejä jolloin hän pystyy tekemään paljon pisteitä, kun hän on niin hyvä heittäjä eikä häntä oteta niin tiukkaan, mutta hän on pystynyt pelaamaan koko ajan niin hyvin.

Millaisena näet Markkasen tulevaisuuden NBA:ssa?
– Hänellä on kova halu kehittyä. Jos hän saa peliään monipuolisemmaksi ja iän myötä hieman lisää kovuutta ja voimaa, hänestä voi tulla todella hyvä pelaaja NBA:han. Pelin evoluutio myös auttaa hänen tyyppistään pelaajaa.

Onko joku muu pelaaja/ilmiö pistänyt silmään kauden aikana?
– Clevelandin kyntäminen. On ollut yllättävää kuinka sekaisin joukkue on. Totta kai runkosarja on vielä kesken ja pudotuspeleihin on pitkä matka. Lisäksi on ollut aika paljon loukkaantumisia ja jotain tarttis tehdä. Pelaajat pelaavat liian paljon pelejä ja se on sama myös tällä hetkellä Euroliigassa. Kun siihen lasketaan mukaan vielä kesän maaottelut. Pelaajat ovat lopulta vain ihmisiä.

Mitkä joukkueet nähdään sitten NBA:n finaaleissa?
– Idästä en usko, että Boston pystyy yltämään finaaleihin, joten se olisi taas Cleveland. Länsi onkin sitten paha. OKC on parantanut koko ajan, Houston on pelannut koko ajan ilmiömäisesti, Golden State on Golden State eikä San Antoniota voi koskaan aliarvioida, vaikka he ovat kärsineet tällä kaudella loukkaantumisista. Lännestä voi tulla aika rikkinäinen joukkue lopulta finaaleihin.

Voiko esimerkiksi hienon kauden pelannut Houston napata lännen valtikan Golden Statelta tällä kaudella?
– Uskon heidän pystyvän haastamaan Golden Staten. He pystyvät jo puolustamaan Golden Statea ja he pystyvät haastamaan heidät myös hyökkäyksessä. Esimerkiksi Oklahoma City riisui Golden Staten muutama yö sitten täysin aseista. Ei tule Golden Statelle helppoa.