Boston-legendan paita nostettiin kattoon – katso video

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Boston Celtics nosti legendansa Paul Piercen paidan kattoon viime yönä. Piercen pelinumero 34 on jo Bostonin 22. paita, joka roikkuu TD Gardenin katossa.

Celtics varasi Piercen vuonna 1998 ensimmäisellä kierroksella kymmenentenä pelaajana. Hän edusti seuraa kaikkiaan 15 kautta ja voitti Bostonin paidassa kertaalleen mestaruuden vuonna 2008. Hänet valittiin myös finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. ”The Truth” -lempinimeä kantava Pierce pelasi Bostonin paidassa yhteensä 1102 runkosarjan ottelua tilastoiden keskimäärin 21,8 pistettä, 6,0 levypalloa, 3,9 syöttöä ja 1,4 riistoa. Pudotuspeliotteluita hänelle kertyi Bostonin paidassa 136 tilastoilla 20,9 pistettä, 6,4 levypalloa, 4,0 syöttöä ja 1,3 riistoa. Uransa viimeisinä vuosina hän pelasi myös Brooklynissä, Washingtonissa ja Clippersissä.

Hänen paitansa liittyi samalla lakanalle Celtics-legendojen Dennis Johnsonin (numero 3), Larry Birdin (33), Kevin McHalen (32), Reggie Lewisin (35), Robert Parishin (00) ja Cedric Maxwellin (31) kanssa. Pierceä olivat tilaisuudessa juhlistamassa vuoden 2008 mestarijoukkueesta muun muassa hänen paras ystävänsä Kevin Garnett, Rajon Rondo, James Posey, Brian Scalabrine ja Leon Powe sekä päävalmentajana silloin toiminut Doc Rivers.

Katso Piercen seremonia yläpuolen videosta.

Katso kaikki NBA-ottelut suorana Ruudussa.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!