Peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa liihottava Utah Jazz saa kovan haasteen kotikentälleen ensi yönä, kun San Antonio Spurs testaa NBA:n kovavireisimmän joukkueen taidot.

Joukkueiden edelliskohtaaminen on vielä tuoreessa muistissa, sillä joukkueet kohtasivat reilu viikko takaperin San Antoniossa ja tuolloin Jazz tanssahteli 120-111-voittoon Ricky Rubion lyödessä tahtia 34 pisteellä. Utah on kaatanut San Antonion lisäksi voittoputkensa aikana muun muassa itäisen konferenssin kärkijoukkue Toronton sekä läntisen konferenssin ykkösjoukkue Golden Staten. Samalla on noussut kilvoittelemaan pudotuspelipaikasta eikä matkaa New Orleansiin ole enää kuin kaksi voittoa. Joukkuetta ei ole edes hidastanut avainpelaajiin lukeutuneen Rodney Hoodin kauppaaminen Clevelandiin. Tilalle tuli Jae Crowder sekä Derrick Rose. Rose laitettiin kuitenkin saman tien waiver-listalle. Joukkueen kirkkaimpana tähtenä on häärinyt 19,4 pistettä ottelua kohden tilastoinut tulokas Donovan Mitchell. Rudy Gobert (12,5/9,8) pitää vastustajat varpaillaan molempien korien alla ja Rubio (12,3/4,2/5,2s) pyörittää joukkueen hyökkäyspeliä. Rubio joutui tosin jättämään viime yön Portland-ottelun väliin. Utahin paidassa nähdään myös ruotsalaispelaaja Jonas Jerebko, joka on tehnyt pitkän uran NBA:ssa.

San Antonio on kärsinyt koko kauden loukkaantumisista eikä tunnelin päässä ole juuri valoa näkyvissä. Kawhi Leonardin ollessa poissa joukkueen ykkösmieheksi noussut LaMarcus Aldridge (22,4/8,4) on sivussa loukkaantumisen takia. Aldridgen lisäksi Leonard potee edelleen etureittään ja Rudy Gay kantapäätään. Dejounte Murrayn ja Tony Parkerin pelaaminen on epävarmaa. Loukkaantumisten takia San Antonion kausi on ollut epätyypillisen epävakaa. Se on kuitenkin läntisessä konferenssissa tällä hetkellä kolmantena, mutta viidestä viime pelistä on tullut vain kaksi voittoa.

San Antonio saattaa saada pientä etua siitä, että sillä on yksi ylimääräinen huilipäivä Utahiin verrattuna ja Utah joutui matkaamaan Portlandista takaisin Salt Lake Cityyn pelatakseen jälleen illalla. Runkosarjassa loppu alkaa jo häämöttää, joten pisteet ovat molemmille joukkueille tärkeitä. San Antoniolla ei ole mahdollisuuksia haastaa Golden State ja Houstonia konferenssin voittotaistelussa, mutta putoaminen kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle vaanii vain neljän tappion päässä. Utahin pelaajilla taas on vahva pudotuspelien kiilto silmissä.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 4.00.