Ruudun TV-ottelussa uudistunut Cleveland Oklahoma Cityn vieraaksi

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Ruudun ensi yön TV-ottelussa nähdään kova koitos, kun rajusti siirtoikkunan aikana muuttunut Cleveland Cavaliers vierailee Oklahoma City Thunderin vieraana.

Kotijoukkue OKC:n viimeaikaisia esityksiä voisi kuvailla vähintäänkin ailahteleviksi. Ensin joukkue murjoi Golden Staten maanrakoon 20 pisteen erolla, mutta hävisi sitten seuraavaksi Lakersille 25 pisteellä. Viime ottelussaan se voitti taas selvin numeroin Memphisin, vaikka joukkueen riveistä puuttuivat Carmelo Anthony sekä Russell Westbrook. Memphisiä vastaan Paul George nousi isoon rooliin 33 pisteellään.

Cleveland uudisti joukkueensa siirtoikkunan aikana ja ainakin ensimmäisen ottelun perusteella muutokset olivat onnistuneita, kun Cleveland jyräsi Bostonin kumoon edellisottelussaan. Cleveland lähtee otteluun revanssi mielessä, sillä OKC takoi joukkueiden edelliskohtaamisessa peräti 148 pistettä.

Westbrook ja Anthony olivat jo joukkueen harjoituksissa mukana, mutta heidän pelaamisensa on vielä epävarmaa. Andre Robersonin loukkaantuminen oli kova kolaus joukkueelle, sillä hän jätti etenkin puolustuspäähän ison aukon. Donovan on yrittänyt löytää uutta sapluunaa ja Robersonin tilalla avausviisikossa on käynyt jo kolme eri pelaajaa kokeilemassa. Tällä hetkellä on Alex Abrinesin vuoro näyttää taitojaan viisikossa.

OKC tarvitsee kaikki aseensa, mikäli se mielii haastaa Clevelandin. Lisäksi Billy Donovanilla on valmennuksensa kanssa mielenkiintoinen pähkinä, sillä Cleveland on hyvin vaikea tällä hetkellä skoutata, kun takana on vasta yksi ottelu uusilla pelaajilla. Se antaa Clevelandille pienoisen taktisen edun. Toisaalta uusien pelaajien ajaminen sisään pelijärjestelmään kestää tovin, mutta ainakin Boston-pelin perusteella uudet tulokkaat sopeutuivat hyvin. Jordan Clarkson heitti 17 pistettä, Rodney Hood 15, George Hill 12 ja Larry Nance Junior toi energiaa ja monipuolisuutta molempiin päihin kenttää viidellä pisteellä, neljällä levypallolla ja kolmella syötöllä. LeBron Jamesin ympärillä onkin nyt aiempaa monipuolisempi hyökkäyskalusto, joka tekee joukkueen puolustamisen vaikeammaksi. Yksi mielenkiintoinen nimi, joka Clevelandin joukkueesta on nostanut profiiliaan, on nuori turkkilaistakamies Cedi Osman. 22-vuotias Osman on saanut näyttöpaikkansa, kun joukkue muuttui ja on käyttänyt sen tehokkaasti hyväkseen. Hän on päässyt aloittamaan kaksi edellistä ottelua ja vastannut huutoon 14 pisteen, 5,5 levypallon ja kolmen syötön keskiarvoilla.

Jännitysnäytelmä starttaa Suomen aikaa kello 3.00.

Katso kaikki NBA-ottelut suorana Ruudussa.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!