Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa tulokaskauttaan pelaava Edon Maxhuni heitti uudeksi piste-ennätyksekseen 20, kun Maxhunin yliopisto Long Beach State hävisi UC Santa Barbaralle 80-70 (37-17). Kuluvan viikon suomalaisonnistujiin miesten NCAA:ssa kuuluivat myös mm. Tomas Murphy ja Lasse Gummerus.

Long Beach State aloitti ensimmäisen puoliajan jääkylmänä saaden aikaan vain 17 pistettä kahteenkymmeneen minuuttiin. Vaihtopenkiltä korintekovoimaa puoliajan jälkeen tuoneen Maxhunin ranne lämpeni jokaisen heiton jälkeen entisestään, mutta aika loppui kesken kellosta.

Kakkosensa neljä viidestä ja neljä kolmosta seitsemästä yrityksestä upottanut Maxhuni teki jokaisen 20 pisteestään toisella puoliajalla. Pistesaaliinsa lisäksi Maxhuni repi näppeihinsä kaksi levypalloa.

Tomas Murphy ja Northeastern voittivat neljännen peräkkäisen ottelunsa, kun ”Huskies” raapi 75-69 (33-43) -voiton Drexelistä. Murphy oli tehokas pelaamassaan 20 minuutissa veistellen kahdeksan pistettä ja viisi levypalloa.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin venytti voittoputkensa kolmeen piesten Texas A&M Corpus Christin 87-68 (40-29). Nieminen viihtyi parketilla 18 minuuttia, joiden aikana hän säkitti viisi pistettä, kahmi kaksi levypalloa ja riisti kerran.

Oskar Michelsenin Davidson oli voitokas, kun ”Wildcats” päihitti VCU:n 74-63 (28-24). Michelsen oli tuttuun tapaan aloitusviisikossa tehtaillen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä 17 peliminuutissa.

Shawn Hopkins ja Troy kirivät Coastal Carolinaa vastaan neljänteen peräkkäiseen voittoon 66-65 (31-31). Hopkins sai peliaikaa viisi minuuttia, joiden aikana hän haki yhden levypallon ja riisti kertaalleen.

Lasse Gummerus palasi hetken tauon jälkeen Maristin aloitusviisikkoon, kun ”Red Foxesin” loppukiriltä loppui aika kesken Fairfieldia vastaan 79-83 (32-38) -tappiossa. Gummerus heitti tarkasti (2p 4/5, 3p 1/1) yksitoista pistettä, repi seitsemän levypalloa, tarjoili kaksi syöttöä ja riisti kerran.

Remu Raitasen San Francisco nappasi 63-70 (38-35) -voiton Saint Mary’sista. Raitanen sai peliaikaa kaksitoista minuuttia pussittaen kolme pistettä.

Lassi Nikkarisen Montana State kärsi tappion Idaholle 78-88 (40-38). Nikkarinen pelasi viisi minuuttia ilman tilastomerkintöjä.