Hän on NBA:n tämän kauden MVP

© Kuva: Getty Images

Vaikka NBA-kausi on vielä kesken, niin spekulaatiot vuoden arvokkaimman pelaajan tittelistä ovat käyneet kuumina koko kauden ajan. Tällä hetkellä voittajasuosikkina on huimaa kautta pelaava Houston Rocketsin James Harden.

Harden on muutamana vuonna aiemmin ollut myös mukana keskusteluissa ja on jäänyt kahdesti äänestyksessä toiseksi. Tällä kertaa pysti on kuitenkin hänen.

Harden on johdattanut Houstonin tulivoimaista hyökkäyspeliä 31,3 pisteen keskiarvolla ja koristellut tilastojaan 5,1 levypallolla ja 9,0 syötöllä. Kauden kohokohtana oli täysin mykistävä 60 pisteen tripla-tupla. Mikäli hän jatkaa samaa tahtia kauden loppuun, tulisi hänestä neljäs pelaaja NBA:n historiassa, joka on kauden aikana tilastoinut keskiarvoinaan vähintään 30 pistettä ja yhdeksän syöttöä.

Hardenin on aina tiedetty olevan häikäisevä hyökkäyspään pelaaja, jonka puolustusasenne on jättänyt paljon toivomisen varaa. ”The Beard” on kuitenkin petrannut silläkin saralla eikä hän jää enää samalla tavalla patsastelemaan kentälle, kun oma mies lähtee korille. Hän on riistänyt pallon tällä kaudella keskimäärin 1,9 kertaa ottelussa ja torjunut vastustajan heiton 0,7 kertaa, jotka molemmat ovat hänen uransa korkeimpia lukuja.

Harden ei luonnollisesti johda Houstonia yksin, vaan on saanut tällä kaudella tukea Chris Paulilta, joka on asettanut vastustajat hankalaan rakoon, kun joukkueessa on kaksi tulivoimaista ja juonikasta takamiestä. Paulin tulosta huolimatta Hardenin liekki on lepattanut kuumempana ja kirkkaampana kuin koskaan aiemmin. Houstonilla onkin joukkue, joka voi tosissaan taistella tällä kaudella mestaruudesta.

Hardenin pahimmat uhkaajat ovat Stephen Curry, Kevin Durant sekä LeBron James. Curryn ja Durantin heikkoutena on se, että jäänet varmasti jakautuvat Golden Staten tähtien välille. Jamesin ongelmana on sen sijaan Clevelandin odotettua heikommin sujunut kausi. Viime kauden MVP Russell Westbrook ei ole samalla tavalla dominoinut, kun viime kaudella, kun hän sai apumiehikseen Carmelo Anthonyn ja Paul Georgen. Pöytä on siis Hardenille katettu ja ainoa asia, joka voi uhata hänen MVP-pystiään, on paha loukkaantuminen.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.