Perjantai-illan ainoassa liigakamppailussa paremmuuttaan selvittelivät Töölön Kisahallissa Helsinki Seagulls ja Kouvolan Kouvot. Jo avausjaksolla komennon tapahtumien kulusta ottanut Seagulls vei nimiinsä jokaisen jakson, karaten lopulta vakuuttavaan 96-77 (48-34) -kotivoittoon.

Töölön Kisahallin 764-päinen kotiyleisö sai varmasti toivomansa startin perjantai-illan viettoon, Seagullsin nykäistyä jo avauskympin puolenvälin jälkeen taululle 12-0 -pisteputken ansiosta johtolukemat 19-6. Kouvot piristyi tämän jälkeen, mutta avauskympin jälkeen taululla loistivat edelleen lokkiparven seitsemän pisteen johtoasema.

Kamppailun tietynlainen ratkaisu nähtiin kuitenkin hyvin nopeasti. Toisen jakson alkuun 9-2 -runin kiskaissut Seagulls venytti kotijohdon 14 pisteeseen, eikä Kouvot tämän jälkeen pystynyt enää kuromaan eroa yksinumeroisiin lukemiin kamppailun viimeisen 27 minuutin aikana Seagullsin hyökkäyksen vastatessa jokaiseen Kouvojen kiriyritykseen väkevällä tavalla.

Seagulls-puolustus onnistui pakottamaan Kouvot vaikeisiin heitonvalintoihin läpi illan, eikä edes vierailijoiden vahva levypallopelaaminen (21 hyökkäyslevypalloa) saanut pidettyä Kouvoja kiinni voittotaistelussa. Kotijoukkue onnistui erityisen hyvin puolustamaan Kouvojen kaukoheittäjät kylmiksi, vierailijoiden osuessa vain 27% kolmen pisteen yrityksistään (7/26).

– Olimme puolustaneet edellisissä peleissä luokattoman huonosti. Nyt pystyimme palaamaan vanhaan ja hyvään. Pelisuunnitelmamme onnistui, iloitsi Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas Korisliigan sivuilla.

Jermaine Marshall antoi jälleen esityksen vahvasta pelikunnostaan, miehen maalailtua tilastolakanalleen 20 pistettä, 5 levypalloa ja 5 koriin johtanutta syöttöä. Etukentällä Melsahn Basabe (16/5), Timo Heinonen (17/3) ja Tuukka Kotti (12/5) nakuttelivat kaikki kaksinumeroiset pistelukemat ja Michael Caffey tarjoili takakentältä 10 koriin johtanutta syöttöä 6 pisteen ja 6 levypallon lisäksi.

Tuomas Hirvonen teki kaikkensa pitääkseen Kouvot ottelussa mukana, mutta edes nuoren takamiehen 20 pistettä (3p 6/10) ja 8 koriin johtanutta syöttöä eivät perjantaina riittäneet. Sentteri Thomas Gipson toimi vierailijoiden ykköstykkinä sukanheilutuksen saralla, miehen rouhittua 23 pistettä ja 9 levypalloa.