Korisliigan lauantai-illassa kamppailtiin Tampereella ja Lapualla. Väkivahva sisäpelaaja Brian Asbury johdatti Pyrinnön komeaan 95-80 (52-36) -kotivoittoon Joensuun Katajasta, kun taas Pohjanmaan paikallispainissa voittoon nousi KarhuBasket, joka kaatoi Kobrat vierasparketilla numeroin 93-79 (48-36).

Pyrintö huudatti Pyynikin kotiyleisöä toden teolla, joukkueen tyyliteltyä komeaan 95-80 (52-36) -kotivoittoon Joensuun Katajasta lauantai-illan liigakierroksella. Jo toisella jaksolla irtioton aloittanut, 16 pisteen johdossa puoliajalle siirtynyt Pyrintö johti ottelua parhaimmillaan 20 pisteellä kolmannella jaksolla.

Pyrinnön voiton kivijalaksi muodostui sisäpelaaja Brian Asburyn lähes pysäyttämätön dominointi. Vajaat 36 minuuttia parketilla urakoinut Asbury heitti peräti 33 pistettä vakuuttavilla prosenteilla (2p 15/17), rouhien tupla-tuplan 13 levypallon turvin.

– Hyökkäyspelimme oli erinomaista läpi pelin. Myös puolustus toimi etenkin ensimmäisellä puoliskolla niin, että saimme Katajan parhaat puolet pimentoon, niputti Pyrintö-luotsi Sami Toiviainen seuran sivuilla.

Asburyn takana vahvaa jälkeä Pyrinnön leiristä tekivät härkämäinen Devonne Giles (16/8/5 syöttöä/4 riistoa/2 torjuntaa), sekä tupla-tuplaan takakentältä yltänyt Juan’ya Green (12/11 syöttöä).

Katajan sisäpelaaja Timothy Williams postitti 15 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan, Daniel Bejaranon johtaessa Katajaa 19 pisteellä.

KarhuBasket raateli Kobrat nurin

Pohjanmaan paikallispainissa Lapuan urheilutalolla 886 katsojaa saivat todistaa lauantai-iltana Kauhajoen KarhuBasketin napakkaa 93-79 (48-36) -vierasvoittoa Lapuan Kobrista. Vaisun avausjakson jälkeen Karhu nousi toisella kymmenminuuttisella kuskin paikalle, kaasutellen johtoasemassa päätössummeriin asti.

– Alku oli heikko mieltä, mutta parannettiin siinä määrin, että lopussa ei tarvinnut enää jännittää. Voitimme levypallot (46-33) ja syötöt (24-15) sellaisilla lukemilla, joilla yleensä voittaa pelejä, kertasi KarhuBasketin päävalmentaja Jussi Laakso.

Monipuolinen laituri Rene Rogeau oli KarhuBasketin ykköstykki lauantaina kirjauttaen tilastorivilleen 23 pistettä, 3 levypalloa, 4 syöttöä, 2 riistoa ja yhden torjunnan. Etukentän kaksikko Stephen Maxwell (20/8) ja Gregory Mangano (15/5) olivat tahoillaan myös vahvalla pelipäällä.

Makoisan startin liigauralleen ottanut Nick Kellogg jatkoi vahvoja otteita Kobrien paidassa, pussittaen 26 pistettä ja kirjauttaen kylkeen myös 5 levypalloa sekä 5 koriin johtanutta syöttöä. Jordan Richard rähisi 10 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, pyyhkien myös 4 vastustajan korintekoyritystä turvallisemmille vesille.