NBA-palaa tauolta ensi yönä ja Ruudun TV-ottelussa nähdään heti mielenkiintoinen herkkupala, kun Lauri Markkasen Chicago Bulls isännöi Philadelphia 76ersiä.

Ottelussa nähdään kaksi tämän kauden tulokastähteä, kun Markkanen ottaa mittaa Philadelphian Ben Simmonsista. Australialainen Simmons oli vuoden 2016 ykkösvaraus, mutta jätti viime kauden väliin loukkaantumisen vuoksi. Tällä kaudella hän on ollut joukkueen johtohahmo tilastoiden keskimäärin 16,4 pistettä, 7,8 levypalloa ja 7,3 syöttöä ottelua kohden. Simmons onkin Utah Jazzin Donovan Mitchellin ohella suurin suosikki vuoden tulokastittelin voittajaksi.

NBA:n tämän vuoden ykkösvaraus Markelle Fultzin kausi on sen sijaan ollut täysi pannukakku. Fultz on pystynyt pelaamaan ainoastaan neljässä ottelussa ja tilastoi niissä keskiarvoikseen 6,0 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Fultz on kärsinyt olkapäävammasta, joka on vaikuttanut hänen heittoonsa ja hänen heittotekniikkansa on muuttunut sen johdosta täysin. Tällä hetkellä Fultz on edelleen sivussa eikä hänen paluuajankohdastaan ole tietoa.

Chicago pistää isomman vaihteen silmään pelien häviämisen maksimoimiseksi loman jälkeen, sillä seura on ilmoittanut penkittävänsä avainpelaajansa Robin Lopezin, Justin Holidayn ja Jerian Grantin antaakseen nuorille peliaikaa ja näyttömahdollisuuden. Se tarkoittaa sitä, että Cristiano Felicio, David Nwaba ja Cameron Payne tulevat jatkossa saamaan entistä enemmän vastuuta ja Felicio ja Nwaba nousevat aloitusviisikkoon Zach LaVinen, Markkasen ja Kris Dunnin rinnalle. Payne tekee nyt ensiesiintymisensä tällä kaudella toivuttuaan pelikuntoon syyskuisesta jalkaleikkauksesta. Hän pelasi Chicagon riveissä kesäliigassa ja ainakin tuolloin esitykset jättivät hyvin paljon toivomisen varaa eikä hänen esitykset Bulls-paidassa myöskään viime kaudella ylistyssanoja keränneet. Vastuun ja näyttöpaikan antaminen nuoremmille on kuitenkin loppujen lopuksi ainoastaan sokeroitu versio siitä faktasta, että Bulls yrittää hävitä mahdollisimman monta ottelua loppukauden aikana saadakseen paremmat mahdollisuudet aikaiseen varausoikeuteen.

Philadelphia on oman häviämisperiodinsa käynyt jo läpi ja joukkueen prosessi on edennyt siihen pisteeseen, että se on tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa. Tuon prosessin ruumiillistuma on tähdistöottelussa viikonloppuna debytoinut Joel Embiid, joka joutui jättämään peräti kaksi kautta väliin loukkaantumisten takia. Myös viime kausi loppui hänen osaltaan kesken ennen kauden puoliväliä ja se samalla riisti häneltä lähes varmana pidetyn vuoden tulokaspelaajan palkinnon. Tällä kaudella Embiid on kuitenkin pysynyt ehjänä ja tilastoinut keskimäärin 23,7 pistettä, 9,8 levypalloa, 2,7 syöttöä ja 2,1 torjuntaa ottelua kohden. Philadelphialla on nuori runko, johon kuuluu myös kroatialainen Dario Saric (14,7/6,9/2,7). Kokemusta joukkueessa edustavat sitten JJ Redick (16,9/2,8/3,3), Robert Covington (12,8/5,6) sekä siirtoikkunan aikana joukkueeseen liittynyt italialainen kolmostykki Marco Belinelli.

Joukkueet lähtevät myös hyvin erilaisista lähtökohdista otteluun, sillä Philadelphia lähti tauolle viiden peräkkäisen voiton myötä, kun taas Chicago oli hävinnyt kahdeksan viimeisestä kymmenestä ottelustaan. Ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, mutta Philadelphia on ollut vieraissa selkeästi huonompi kuin kotikentällään. Se onkin hävinnyt neljä edellistä vierasotteluaan.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 3.00.