Nykysijoituksiinsa Korisliigassa tyytymättömät joensuulainen Kataja Basket (7.) ja kotkalainen KTP-Basket (8.) ovat päätyneet vaihtamaan sisäpelaajansa keskenään.

Operaation tuloksena hallitseva mestarijoukkue Kataja saa 206-senttisen Kenneth Simmsin (31) muodossa voimaa sekä kokemusta ja kahdella edelliskaudella ulos pudotuspeleistä jäänyt KTP 203-senttiseltä Tim Williamsilta (24) liikkuvuutta sekä nuoruuden intoa.

– Kai tässä kirjoitetaan jonkinlaista Korisliiga-historiaa. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun tällainen homma kahden organisaation välisellä yhteistyöllä toteutetaan, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio toteaa Katajan sivuilla.

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Williams on kirjauttanut pelaamassaan 26 liigaottelussa keskimäärin 14,6 pistettä (kakkosten tarkkuus erinomainen 61 %), 6,7 levypalloa ja 0,8 torjuntaa. Varsinkin hyökkäyskorilla hänen pelinsä on parantunut sitä mukaa mitä kausi on vanhentunut.

– Tämä oli kova päätös. Tim on ollut alusta lähtien todella ammattimainen, tehnyt kaikki ne asiat joita häneltä olemme pyytäneetkin ja hyökkäyspäässä hän on pelannut kerrassaan upeasti. Minua on kuitenkin mietityttänyt koko ajan se, että saammeko hänelle kaivattua apua sairastuvalta ja jos saamme niin milloin.

– Meillä ei välttämättä ole tarpeeksi sisäpeli- ja levypallovoimaa silloin, kun Vesa (Mäkäläinen) ja Alex (Murphy) ovat poissa ja nyt kun Tommikin (Huolila) on ollut sairastellut, niin tilanne on todella vaikea. En voi kuormittaa Timiä liikaa laittamalla häntä joka ottelussa yksin vastustajan ”isoja” vastaan, Gibson taustoittaa.

Katajan ns. ison pään kolmikosta Vesa Mäkäläisen ja Alex Murphyn odotellaan palaavan harjoitusvahvuuteen maaliskuun puolivälin kieppeillä. Tommi Huolilan kanssa edetään päivä kerrallaan.

– ”Kennyltä” saamme sekä kokoa, kovuutta että uudenlaista energiaa mm. levypallotaisteluun. Hän on tällä hetkellä todella nälkäinen ja haluaa olla mukana voittavassa joukkueessa. Valmentajana olen innoissani etenkin siitä sisäpeliuhasta mitä mukanaan saamme.

Simmsin tilastot 31 liigaottelussa ovat keskimäärin 15,7 pistettä, 9,9 levypalloa ja 1,3 torjuntaa.

– Kieltämättä keikutamme niin sanotusti venettämme aika lailla tuomalla ensin uuden pelintekijän, nyt sisäpelaajan. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että tehty suunnanmuutos on oikea, Gibson päättää.