Susijengin koki katkeran 76-81-tappion Islannille MM-karsintaottelussa. Suomen leirissä tappio otettiin raskain mielin.

Susijengi johti ottelua parhaimmillaan jo 11 pisteellä, mutta Islanti tuli ottelun lopussa kotiyleisön siivittämänä rinnalle ja ohi.

– Islanti pelasi täsmälleen, kuten odotimme. Erittäin kovaa, erinomaisella asenteella ja energialla. He hakivat voimansa voittamalla irtopallotaistelut ja löysivät rytmiinsä. Islanti ansaitsee kaiken kunnioituksemme, huokaisi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann taiston tauottua Koripalloliiton tiedotteessa.

– Mielestäni hallitsimme peliä 30 minuuttia, mutta neljännen jakson mustat hetket maksoivat meille voiton. Puhuimme jo ennen ottelua Islannin hurmoksesta ja siitä, kuinka vaikeaa on nousta, jos kotijoukkue saa hengen päälle kotiyleisönsä edessä. Siitäkin olimme nousemassa, mutta se ei riittänyt, harmitteli Susijengi-veteraani Mikko Koivisto.

– Tiesimme kyllä, että Islanti tulisi pelaamaan kovaa kotiyleisönsä edessä. Me pelasimme hetkittäin hyvin, mutta olisimme tarvinneet ylimääräisen latauksen silloin, kun asiat eivät menneet meille suosiollisesti. Sitä ei tänään löytynyt, huokasi Susijengille 17 pistettä liukastellut Jamar Wilson.

Dettmann otti tarkasteluun laajemman perspektiivin.

– Pelaamme näissä karsinnoissa erilaisella miehistöllä ja pelaajat erilaisissa rooleissa kuin tavallisesti. Tässä prosessissa kestää aikansa, että kaikki pystyvät mukautumaan ja kemiat pääsevät kohdalleen. Parin ylimääräisen avainpelaajan poissaolo ei helpottanut tehtävää.

Vaikka tappio oli raskas, Susijengin leirissä katseet olivat määrätietoiset kotimatkalle lähtiessä.

– Ei auta takaisin katsella, seuraava peli tulee niin nopeasti, Mikko Koivisto kuittasi.

– Me opimme virheistämme, teemme huomenna paremmin. Saimme upeista faneistamme tänään valtavasti tukea ja tarvitsemme todella paljon kuudetta pelaajaa sunnuntaina, kun pelaamme Bulgariaa vastaan.