Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

Susijengin loppulaukka lähti käyntiin, kun Mikko Koivisto löysi päätyraja-ajonsa päätteeksi kulmasta kapteeni Shawn Huffin, joka nakkasi step back -kolmosen nailonista lävitse. Kotijoukkueen puolustus imi lisämehuja fanien älämölöstä ja kahdesta peräkkäisestä riistosta toinen poiki johtoaseman, kun tällä kertaa Huff ajoi laidasta löytäen Koiviston kolmoseen 71-70, joka ravisutti Helsingin jäähallin perusteita.

Kun yksittäisistä pallonhallinnoissa tarvitaan sankarisuorituksia, jotka ratkaisevat tiukat pelit joukkueen hyväksi viimeisillä minuuteilla, niin Juho Nenonen oli mies paikallaan ja susipelaamisen ilmentymä. ”Neponen” kalasti Bulgarian tähtipelaaja Aleksandar Vezenkovilta (28/10) hyökkääjänvirheen ja hetkeä myöhemmin syöksyi parkettiin ja läppäsi pallon joukkuetovereilleen.

Nenosen urotekojen välissä Wilson osoitti, että häneltä löytyy Bronxin katupeleistä opittu temppu jos toinenkin hatusta: Vezenkovin nilkat joutuivat koville, kun ”Jammu” ampaisi kädenvaihdon jälkeen korille vasemman käden viimeistelyyn 73-70, kun kellossa oli aikaa enää alle kaksi minuuttia. Viimeisten minuuttien kissa ja hiiri -leikissä Susijengi onnistui pitämään Bulgarian aisoissa ja Wilson nakutteli loppulukemat 6,5 sekuntia ennen loppusummeria vapaaheittoviivalta.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin Susijengille ominainen hurmos, jonka aloitti Koivisto, joka silpaisi toinen toisensa perään ällistyttäviä kolmosia, joista yksi vielä virheen kera. Wilson jatkoi ”Koivarin” esimerkistä viimeistellen heikommalla kädellään, täräyttäen kolmosen levyn kautta ja pistäen ajosta pallon koriraudan yläpuolelle Carl ”#MeidänCalle” Lindbomille, joka löi hatun naulaan jykevällä kahden käden donkilla.

Susijengin ollessa kymmenen pisteen johdossa Bulgaria heitti löylyä kiukaalle olan takaa intensiteetin muodossa. Vierasjoukkueen prässi pisti Susijengin selkä seinää vasten, kun bulgarialaiset väänsivät jokaisen hikipisaransa vetääkseen pelin tasaiseksi ja yltäen ohitse.

Lopulta Susijengin tavaramerkit toivat voiton: kolmen pisteen heitot, sisu ja irtopallot.

Susijengin herra ja hidalgo oli sekä itselleen että kollegoilleen korintekopaikkoja 21 pisteen ja 11 syötön arvoisesti luonut Wilson. ”Jammun” ollessa Suomelta se pelaaja, joka voitti järjestään oman puolustajansa, erityisesti Koivisto (18/2), Lindbom (11/6) ja Huff (13/6) kiittivät ja kumarsivat kaaren takaa.

Koiviston ranne kävi niin kuumana, että Helsingin jäähallin yleisö jätti narikkaan untuvatakkinsa ja unohtivat alkuviikon paukkupakkaset. ”Koivari” pisti ilmaan kymmenen kolmosta, joista kuusi sisään ja peräti viisi upposi sisään jo ensimmäisellä puoliajalla.

Haalarikööristä vakuuttavat minuutit pelasi Nenonen (4/8), joka jo ensimmäisestä vaihdosta lähtien toi piristysruiskeen parketille. Nenonen taisteli jokaisesta irtopallosta kuin eläin jättäen kaikkensa kentälle.

Susijengi palaa takaisin sorvin ääreen MM-karsintojen merkeissä 29. kesäkuuta vieraspelillä Tshekkiä vastaan. Kotiyleisönsä edessä Susijengi pelaa paria päivää myöhemmin 2. heinäkuuta, kun Helsinkiin saapuu Islanti.