Miesten Korisliiga palasi karsintatauolta neljän ottelun voimin. BC Nokia näätäili 86-83 (32-40, 78-78) -jatkoaikavoiton Espoossa Unitedin vieraana. KarhuBasket voitti KTP:n kotonaan 103-68 (45-32), Kataja kaatoi Kobrat niin ikään kotonaan 105-73 (51-32) ja Pyrintö veivasi Korihait nurin lukemin 109-81 (55-33).

BC Nokia palasi maaottelutauolta väkevästi, näätäpaitojen kahmiessa sarjapisteet matkaansa Espoosta lukemin 86-83 (32-40, 78-78). Jatkoerään venyneen ottelun sankariksi nousi 8 pistettä ottelun viimeisen vartin aikana heittänyt Devoe Joseph.

Josephin lisäksi viekkaimpina parketilla näätivät tupla-tuplat toimittaneet Leyton Hammonds (10/11) ja Dragan Labovic (20/11). Takakentän maestro Vincent Council heitti 15 pistettä, repi 7 levypalloa ja jakoi 7 koriin johtanutta syöttöä.

Jeb Ivey tahditti Unitedin hyökkäystä 24 pisteen ja 8 koriin johtaneen syötön edestä, Darious Motenin operoidessa 19 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Omar Calhoun säesti kaksikkoa 18 pisteellä ja 6 levypallolla.

KarhuBasket kolmanteen perättäiseen voittoon

Kauhajoen KarhuBasket oli tyly isäntä, kun se isännöi viimeistä pudotuspelipaikkaa hallinnoivaa KTP:ta. Kolme jaksoa vielä hinauskoukussa roikkunut KTP ei pystynyt päätösjaksolla enää pysymään isäntien kyydissä, KarhuBasketin kaasutellessa 103-68 (45-32) -voittoon.

– Olen innoissani, että saan olla täällä, ja että saimme heti hyvän alun. Valmentajat ja pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Olen vasta oppimassa systeemiä, mutta joka päivä mennään eteenpäin, totesi ensimmäistä otteluaan KarhuBasketin paidassa pelannut, 15 pistettä säkittänyt Kelvin Lewis Korisliigan sivuilla.

Kauhajokisten etukenttä jatkoi vahvaa virettään, Stephen Maxwellin (19/12) ja Gregory Manganon (16/10) louhiessa tupla-tuplat mieheen. Bojan Sarcevic johti isäntien orkesteria 11 pisteen ja 7 koriin johtaneen syötön muodossa.

– Olimme koko ajan niskan päällä ja varsinkin loppupelin hoitelimme aika pystyyn. Olimme puolustuksessa hyviä ja teimme KTP:n hyökkäämisen hankalaksi, totesi KarhuBasketin päävalmentaja Jussi Laakso.

Mandell Thomas nakutti 19 pistettä vierailijoille, James Sinclairin lähennellessä tupla-tuplaa ensimmäisessä ottelussaan kotkalaisten riveissä, miehen kirjauttaessa tililleen 13 pistettä ja 7 levypalloa.

Kataja kellisti Kobrat

Joensuun Kataja otti toisen perättäisen kotivoittonsa Korisliigassa, joukkueen kaataessa sarjataulukon häntäpäässä kamppailevan Lapuan Kobrat lukemin 105-73 (51-32). Keskiviikon kamppailussa Katajan vahvuus korirenkaiden lähistöllä teki Kobrien elämästä tarpeettoman vaikeaa, isäntien repiessä levypallot nimiinsä numeroin 50-31 ja vieden kolmen sekunnin alueelta tehdyt pisteet lukemin 48-26.

Katajan uunituore takamies Eric Garcia avasi joensuulaisten paidassa hienosti, pussittaen 12 pistettä ja jakaen 8 koriin johtanutta syöttöä vajaassa 28 minuutissa. Wesley Saunders toimitti 13 pisteen, 11 levypallon ja 6 koriin johtaneen syötön tilastorivin, Jarekious Bradleyn johtaessa joukkuetta 18 pisteellä.

Tarkkakätinen Nick Kellogg heitti Kobrille 21 pistettä, Maurice Creekin säestäessä 15 ja Christopher Ortizin 13 pisteellä.

Pyrintö pussitti Korihait nurin

Tampereen Pyrintö saalisti kolmannen perättäisen voiton Korisliigassa, tamperelaisten kaataessa Pyynikin pimenevässä illassa sarjajumbo Korihait lukemin 109-81 (55-33). Vierailijat 20 menetykseen pakottanut Pyrinnön puolustus siivitti isäntien hyökkäyksen liekkeihin, kotijoukkueen pumpattua toinen toistaan laadukkaampia kaukoheittomahdollisuuksia ilmaan ja säkittäen yrityksistä peräti 57% (16/28).

Juan’ya Green operoi 22 pisteen, 7 syötön, 4 levypallon ja 2 riiston tilastorivin Pyrinnön takakentällä, Kenneth Manigaultin (19/7/5 syöttöä/5 riistoa) ja Antero Lehdon (18/7 syöttöä) kompatessa vierellä.

Sean O’Brien (20/11/4 syöttöä) ja 24 pistettä heittänyt Kevin Bracy-Davis olivat Korihaiden valopilkkuja vaikeassa ottelussa.