Monen suomalaispelaajan kausi päättyi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien pudotuspeleissä loppuviikosta. Osalla suomalaispelaajia pudotuspeliurakka on vasta lähtökuopissaan.

Anniina Äijäsen edustaman Xavierin kausi päättyi lauantaina kun joukkue putosi kolmannella jaksolla Seton Hallin yliopiston kelkasta. Ottelu päättyi 42–66 (25–32) -tulokseen. Äijänen urakoi kauden päätösottelussa 4 pistettä, yhden levypallon sekä syötön. Äijäsen toisen NCAA-kauden tilastot olivat 7.9 pistettä, 4.2 levypalloa sekä 1.2 syöttöä ottelua kohden.

Fort Waynen yliopistojoukkueen kausi päättyi lauantaina joukkueen kaatuessa Summit League -konferenssin avauskierroksella South Dakotalle numeroin 32–83 (11–43). Sofia Rajala ja Emma Tuominen eivät pelanneet ottelussa. Rajala viimeisteli tulokaskautensa aikana 1.3 pisteen ja 0.7 levypallon keskiarvot 10 ottelussa. Emma Tuomisen keskiarvot olivat 1 pistettä, 1.1 levypalloa ja 0.3 syöttöä 24 ottelussa.

Helmi Tulosen tulokaskausi NCAA:ssa sai päätöksensä lauantaina kun Duquesnen yliopistojoukkue kaatui Atlantic 10 -konferenssin puolivälierissä Sain Louisin yliopistojoukkueelle lukemin 65–71 (39–38). Tulonen pelasi kauden päätöksessä 5 minuuttia keräten yhden levypallon. Tulonen viimeisteli kauden aikana 29 ottelussa 3.2 pisteen, 1.8 levypallon ja 0.4 syötön keskiarvot.

San Franciscon yliopistojoukkue selvitti avauskierroksen West Coast -konferenssissa päihittämällä Loyola Marymountin yliopiston 89–76 (36–26). Ninni Salmi ei pelannut ottelussa. San Francisco kohtaa pudotuspelien seuraavalla kierroksella Conzagan yliopistojoukkueen, joka sijoittui konferenssissa kärkisijalle.

George Masonin yliopistojoukkueen kausi päättyi Atlantic 10 -konferenssin puolivälierissä. Joukkue kaatui George Washingtonin joukkueelle tiukan taistelun päätteeksi numeroin 59–64 (27–29). Marika Korpinen pelasi 9 minuuttia tilastoiden 2 levypalloa. Korpinen pelasi kauden aikana 32 ottelussa tilastoiden 2.3 pistettä, 1.2 levypalloa ja noin 1.5 syöttöä ottelua kohden.

Manhattanin yliopistojoukkueen NCAA-kausi päättyi MAAC-konferenssin puolivälieriin joukkueen kaatuessa Maristin yliopistolle numeroin 60–84 (29–31). Sini Mäkelä pelasi ottelussa 3 minuuttia ilman tilastomerkintöjä. Aikaisemmin viikolla Manhattan kaatoi MAAC-konferenssin avauskierroksella Iona Collegen numeroin 55–39 (18–19). Mäkelä tilastoi ottelussa yhden syötön 3 peliminuutissa. Mäkelä tilastoi tulokaskaudellaan 31 ottelussa 1.8 pisteen, 1.2 levypallon ja 0.5 syötön keskiarvot.

Monmouthin yliopistojoukkueen NCAA-urakka päättyi perjantaina MAAC-konferenssin puolivälieriin. Joukkue kaatui Quinnipiacin yliopistojoukkueelle selvin lukemin 44–83 (14–31). Selina Dockery ei pelannut ottelussa. Aikaisemmin viikolla Monmouthin yliopistojoukkue selvitti tiensä MAAC-konferenssin avauskierrokselta voittamalla Canisiuksen yliopiston niukasti 58–61 (26–33). Dockery pelasi tulokaskaudellaan 19 ottelussa, joissa hän viimeisteli 0.8 pisteen, 0.5 levypallon ja 0.6 syötön keskiarvot.

Myös Erika Kankfeltin Portlandin kausi päättyi tappioon West Coast -konferenssin pudotuspeleissä. Kankfelt pelasi kauden aikana ainoastaan 3 ottelussa.

Hofstran yliopisto päätti kuluvan kauden runkosarjan tappioon, kun joukkue vieraili Northeasternin yliopiston luona. Runkosarjan päätösottelun lukemat kirjattiin 54–58 (25–38). Marianne Kalin urakoi 8 pistettä, 5 levypalloa ja 5 syöttöä. Lisäksi hän torjui vastustajan heiton kahdesti ja nappasi 3 pallonriistoa 37 peliminuutissa. Sandra Karsten urakoi 3 pistettä 8 minuutissa.

Toledon yliopistojoukkue päätti runkosarjan tappioon Central Michiganin joukkuetta vastaan. Sara Rokkanen jakoi 67–72 (43–35) -päättyneessä ottelussa 2 syöttöä 2 minuutin peliajalla. Toledo kohtaa maanantaina 5.3. Kent Staten Mid-American-konferenssin avauskierroksella.

Ella Väätäsen Long Island University selvitti runkosarjan toiseksi viimeisen ottelun Bryantin yliopistoa vastaan lukemin 69–61 (42–19). Väätänen pelasi 6 minuuttia tilastoiden yhden levypallon, syötön ja pallonriiston.