Susijengin takamies aloittaa Mestarien liigan pudotuspelit – ”Puolustuspelimme on avainasia”

© Kuva: Salttu Forsström

Mestarien liigan neljännesvälierät pyörähtävät käyntiin ja ainoana suomalaisedustajana kilpailussa mukana on Jamar Wilson. Wilsonin ranskalaisjoukkue Nanterre 92 kohtaa neljännesvälierissä turkkilaisen Banvit Bandirman.

Nanterre sijoittui Besiktasin ja Nymburkin jälkeen lohkossaan kolmanneksi yhdeksällä voitolla ja viidellä tappiolla. Wilson oli suhteellisen tyytyväinen joukkueen lohkovaiheen saldoon.

– Mielestäni pelasimme hyvin erityisesti kotona eikä voittosuhde 9-5 ollut huono, kun ottaa huomioon, että pelaamme kovaa Ranskan sarjaa samanaikaisesti. Meillä oli vielä aika kova lohko ja taas vastaan asettuu kova vastustaja, Wilson kertaa lohkovaihetta Koripalloliiton tiedotteessa.

Kotona Nanterre olikin erityisen vahva, sillä se hävisi lohkovaiheessa vain yhden kotiottelun.

– Pelasimme kotona paremmin ja tietenkin siihen vaikuttavat kotikenttäetu ja kannattajamme. Kotikentällä meillä on vain ollut vaarana, että puolustus unohtuu, kun intoudumme hyökkäämään.

Otteluparin jatkaja määräytyy kahden ottelun yhteistuloksella. Joukkueet kohtaavat keskiviikkoiltana Nanterressa ja toinen osaottelu on edessä viikon päästä Bandirmassa. Wilson näkee kotialoituksessa positiivista ja negatiivista.

– Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Voimme voittaa kotikentällä 20 pisteellä, mutta sitten on lähdettävä Turkkiin ja hoitaa siellä peli kotiin. Meidän täytyy saada kotoa hyvä tulos, sillä vierasottelusta on varmasti luvassa vaikea.

Banvit sijoittui B-lohkossa toiseksi ollen tasapisteissä lohkovoittaja SIG Strasbourgin kanssa ja Turkin kovassa liigassa joukkue on tällä hetkellä seitsemäntenä. Wilson tietääkin vastustajan kovuuden.

– Heidän isot pelaajansa ovat erittäin hyviä ja Gasper Vidmar on yksi parhaista isoista pelaajista Euroopassa. Heidän isot eivät välttämättä ole niin liikkuvia kuin meidän isot, joten meidän täytyy juosta. Meillä on myös mielestäni laajempi materiaali ja toivottavasti pystymme käyttämään sitä hyväksemme.

Wilson korostaa, että puolustuspelaaminen on kuitenkin se, johon ottelupari ratkeaa.

– Puolustuspelimme on avainasia. Ennen maajoukkuetaukoa pelasimme hyvää puolustusta. Olemme joukkue, joka pystyy tekemään paljon pisteitä, mutta lopulta mestaruudet voitetaan siten, kumpi joukkue saa lopussa puolustuksen kautta tarvittavat stopit, muistuttaa Wilson.

Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona 6.3. ja 7.3. ja ratkaisevat toiset osat ovat edessä 13.-14. maaliskuuta. Puolivälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 27.-28.3. maaliskuuta ja toiset ottelut 3.-4. huhtikuuta. Kilpailu huipentuu 4.-6. toukokuuta pelattavaan Final Four –turnaukseen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.